Κίνα και Ιαπωνία ρίχνουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα και Ιαπωνία ρίχνουν το πετρέλαιο
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη λόγω της εξασθένησης της παραγωγής στην Κίνα και την Ιαπωνία αλλά και της αύξησης που καταγράφει η παραγωγή στις ΗΠΑ. Αν και οι αγορές υποστηρίζονται από τις περικοπές εφοδιασμού των κρατών-μελων του ΟΠΕΚ. Η αμερικανική παραγωγή έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το τελευταίο έτος, φθάνοντας στο πρωτοφανές επίπεδο των 12,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, βαρύνουσας σημασίας είναι και τα σημάδια κόπωσης της κινεζικής οικονομίας.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα έπεσε σε χαμηλό τριών ετών, επισημαίνοντας τις βαθύτερες ρωγμές σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει επίμονα αδύναμη ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στην Ιαπωνία, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η εργοστασιακή παραγωγή σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε ένα έτος τον Ιανουάριο, καθώς η επιβράδυνση της Κίνας επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, οι αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να υποστηρίζονται από περικοπές της προσφοράς από την πλευρά των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, τα οποία μαζί με ορισμένους μη συνδεδεμένους παραγωγούς όπως η Ρωσία συμφώνησαν στα τέλη του περασμένου έτους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Λόγω αυτών των περικοπών, τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου σε 445,87 εκατομμύρια βαρέλια.

«Οι ακαθάριστες εισαγωγές στις Η.Π.Α. υποχώρησαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε την Πέμπτη η ANZ Bank.

Την Πέμπτη (12:55 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 65,77 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 0,93%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαμορφώνονται στα 56,57 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,65%.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider