Στους δείκτες FTSE από 14 Φεβρουαρίου το ΔΑΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους δείκτες FTSE από 14 Φεβρουαρίου το ΔΑΑ
Mε τη διαδικασία της γρήγορης εισόδου αναμένεται να εισέλθουν στους δείκτες του οίκου FTSE οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Mε τη διαδικασία της γρήγορης εισόδου αναμένεται να εισέλθουν στους δείκτες του οίκου FTSE οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ως effective date έχει οριστεί η 14η Φεβρουαρίου, με τις μετοχές του ΔΑΑ να εισέρχονται με βαρύτητα 15,604394% στον FTSE All World, στον FTSE MPF All World, στον FTSE Global Large Cap και στον FTSE Emerging. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα αυξηθεί και η στάθμιση της χώρας στους δείκτες ή αν θα πιεστούν άλλες μετοχές για να ενταχθεί το Ελ. Βενιζέλος.

Το insider.gr είχε επισημάνει πως στο κλείσιμο της πρώτης μέρας διαπραγμάτευσης ο FTSE θέτει ως «κατώφλι», για συμπερίληψη στον FTSE Emerging Europe, να είναι η πλήρης κεφαλαιοποίηση ύψους 856,14 εκατ. δολάρια ή η επενδύσιμη κεφαλαιοποίηση ύψους 285,38 εκατ. δολάρια, επίπεδα που υπερβαίνει άνετα η κεφαλαιοποίηση του ΔΑΑ.

Σήμερα η μετοχή στην πρώτη συνεδρίαση εκτινάχθηκε κατά 11,71% στα 9,16 ευρώ (από 8,20 που ήταν το IPO) με τζίρο ύψους 90,13 εκατ. ευρώ και όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 9,68 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, το Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών Χ.Α., οι μετοχές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ (ΔΑΑ) θα εισαχθούν στη σύνθεση των δεικτών

  • Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.
  • Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α.

από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2024, αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετεχουσών μετοχών στη σύνθεση του κάθε δείκτη σε εξήντα μία (61), μέχρι και την επόμενη τακτική αναθεώρηση της σύνθεσής τους.

Στοιχεία εισαγωγής ΔΑΑ στη σύνθεση των Δεικτών

Αριθμός Μετοχών: 300,000,000

Ποσοστό Ευρείας Διασποράς (Free Float): 19%

Συντελεστής Στάθμισης (Capping Factor): 1.0

Τιμή: Κλείσιμο μετοχής 9 Φεβρουαρίου 2024

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των συναλλαγών την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλή μεταβλητότητα και «θόρυβος» στο Χρηματιστήριο - Πάνω από τα 9 ευρώ το ΔΑΑ

«Κράχτης» προς τους ξένους διαχειριστές το ΔΑΑ - Πιο κοντά η ένταξη σε «watch list» για αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider