Την Πέμπτη ξεκινάει η δημόσια προσφορά για την είσοδο του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Πέμπτη ξεκινάει η δημόσια προσφορά για την είσοδο του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο
Στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ AΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.» για την εισαγωγή του στο στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ AΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.» για την εισαγωγή του στο στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ AΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.» για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών από τον πωλητή μέτοχο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Η Δημόσια Προσφορά αναμένεται να διαρκέσει έξι μέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία διοικείται και λειτουργεί ως εμπορική επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, με το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 55% των μετοχών, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας («ΤΑΙΠΕΔ») που κατέχει το 30% των μετοχών και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας («ΕΕΣΥΠ»), που κατέχει το 25%. Η AviAlliance, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ΔΑΑ, κατέχει σήμερα λίγο πάνω από το 40% και η οικογένεια Κοπελούζου (Δημήτρης Κοπελούζος, Κυριακή Κοπελούζου, Ασημίνα Ελένη Κοπελούζου και Χρήστος Κοπελούζος) κατέχει περίπου το 5%.

Το 1% των μετοχών του ΔΑΑ θα μεταβιβαστεί στο πλαίσιο της Συνδυασμένης Προσφοράς και στην τιμή διάθεσης των μετοχών στα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου, τα οποία είναι και μέτοχοι του ΔΑΑ συνολικού ποσοστού περίπου 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider