Η χειρότερη ημέρα από τον Μάρτιο στην Wall Street - Σε χαμηλά τριμήνου ο S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η χειρότερη ημέρα από τον Μάρτιο στην Wall Street - Σε χαμηλά τριμήνου ο S&P 500
Απώλειες 400 μονάδων για τον Dow Jones. Βουτιά 4% για την Amazon.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς το κλίμα επιφυλακτικότητας αναφορικά με το τελικό ύψος αλλά και το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν σε περιοριστικά επίπεδα τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συνεχίζει να κυριαρχεί στην αμερικανική αγορά, τη στιγμή που οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εξακολουθούν να διατηρούνται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 33.618 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 388 μονάδων ή 1,14%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 1,47% στις 4.273 μονάδες, πιάνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να κλείνει 1,57% χαμηλότερα στις 13.063 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες σχεδόν 4% σημείωσε η μετοχή της Amazon, μετά τη μήνυση σε βέρος του τεχνολογικού κολοσσού από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Σημειώνεται πως η σημερινή πτώση διαδέχεται το χθεσινό σπάσιμο του τετραήμερου αρνητικού σερί στην αμερικανική αγορά, μεγεθύνοντας ωστόσο τις απώλειες από τις αρχές του μήνα. Μέχρι στιγμής ο Nasdaq χάνει 6% τον Σεπτέμβριο, ενώ S&P 500 και Dow υποχωρούν 5% και 3% αντίστοιχα.

Μεταξύ των καταλυτών που πίεσαν τις μετοχές προς τα κάτω αυτόν τον μήνα ήταν η προειδοποίηση της Fed πως βλέπει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος. Τα νέα ώθησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε επίπεδα που είχε να δει από το 2007.

Μάκρο

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς ανήλθαν σε 675.000, καταγράφοντας μείωση 8,7% σε σχέση με το Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 695.000 πωλήσεις νέων κατοικιών.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 103 μονάδες από 108,7 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 105,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Target βάζει «λουκέτο» σε 9 καταστήματα λόγω κλοπών, βίας και οργανωμένου εγκλήματος

Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 90 δολάρια το WTI

Ντάιμον (JPMorgan): Στο 7% το επιτόκιο της Fed - Ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό

gazzetta
gazzetta reader insider insider