Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές, χωρίς διάθεση για ρίσκο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές, χωρίς διάθεση για ρίσκο
Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωαγορών, εν μέσω ενός υποτονικού γενικού κλίματος παγκοσμίως και με το βλέμμα στην ΕΚΤ. 

Τελευταία ενημέρωση 12:51

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωαγορών, εν μέσω ενός υποτονικού γενικού κλίματος παγκοσμίως και με το βλέμμα στην ΕΚΤ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 459 μονάδες, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις χάνοντας 1,5%.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 γνωρίζει πτώση 0,30% και διαμορφώνεται στις 7.577 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,21% κάτω στις 7.186 μονάδες, γνωρίζοντας επίσης ήπιες μεταβολές.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX καταγράφει πτώση 0,07% στις 15.953 μονάδες, στον απόηχο της απρόσμενης πτώσης στις παραγγελίες εργοστασίων τον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,43% στις 26.741 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,35% φθάνοντας στις 9.256 μονάδες.

Την επόμενη εβδομάδα (15/6) συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με τις αγορές να αναμένουν νέα αύξηση των επιτοκίων. Χθες, η Κριστίν Λαγκάρντ αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν «σημάδια ομαλοποίησης» όσον αφορά στον δομικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να ειπωθεί ότι τα επιτόκια έφθασαν στο peak τους.

Από την πλευρά του, ο Κλάας Κνοτ, κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, στο ίδιο κλίμα, ανέφερε ότι ο δομικός πληθωρισμός επιμένει, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της ΕΚΤ έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Στα μάκρο της ημέρα, όπως προαναφέρθηκε, οι παραγγελίες εργοστασίων στη Γερμανία μειώθηκαν τον Απρίλιο, με τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης να επιδεινώνονται μετά την ύφεση του πρώτου τριμήνου.

Οι παραγγελίες, συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 0,4% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 2,8%. Σε ετήσια βάση, κατέγραψαν μείωση 9,9%.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια επέδειξαν μικτές διαθέσεις. Ο ιαπωνικός Nikkei συνέχισε την ανοδική του πορεία πάνω από τις 32.000 μονάδες, κερδίζοντας 0,9%, ενώ ο Topix έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 2.236,28 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,2% στις 7.129,6 μονάδες, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας. Στον απόηχο της απόφασης, το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,8% στο 0,6669 δολάριο ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και του ευρώ η τουρκική λίρα

«Ταύρος» για την Ελλάδα η Morgan Stanley - Ισχυρή ανάπτυξη στη διετία - Πότε αναμένει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Goldman Sachs: Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες - Αυξάνει τις τιμές στόχους - Τα 6+1 κρίσιμα ερωτήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider