Οριακά κέρδη για τον χρυσό την Τετάρτη, στη «σκιά» του αμερικανικού πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά κέρδη για τον χρυσό την Τετάρτη, στη «σκιά» του αμερικανικού πληθωρισμού
Η 7η διαδοχική συνεδρίαση που η τιμή του μετάλλου κινείται πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Οριακή άνοδο αλλά υψηλό εβδομάδας κατέγραψε για την Τετάρτη ο χρυσός, ενώ το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και με την αγορά των πολύτιμων μετάλλων να βρίσκεται σε αναμονή για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 2.024,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο τελείωμα συμβολαίου από τις 6 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου διαμορφώθηκε στα 25,46 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 1,1%. Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε 2,2% στα 1.027,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου ισχυροποποιήθηκε 0,9% στα 1.455,90 δολάρια η ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου με +1,5% έκλεισε στα 4,08 δολάρια η λίβρα.

Τα στοιχεία για την πορεία των τιμών στην αμερικανική οικονομία έδειξαν πως ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- επιμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό οδηγεί σημαντική μερίδα των επενδυτών να προεξοφλήσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed το επόμενο χρονικό διάστημα, «θολώνοντας» -παράλληλα, τον δρόμο που θα ακολουθήσει η τράπεζα σχετικά με τη νομισματική της πολιτική το επόμενο χρονικό διάστημα και ειδικότερα για το εάν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάρκιν (Fed): Χρειάζεται να δούμε μεγαλύτερη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Κίνδυνος για έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές προσεχώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider