Στο χαμηλότερο επίπεδό του για το 2023 ο χρυσός - 4η σερί εβδομάδα απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο χαμηλότερο επίπεδό του για το 2023 ο χρυσός - 4η σερί εβδομάδα απωλειών
Ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες για όλα τα πολύτιμα μέταλλα.

Ο χρυσός κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2023 την Παρασκευή αφού o PCE του Ιανουαρίου έδειξε ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών, μία ένδειξη ότι η Fed πιθανότατα θα συνεχίσει την επιθετική αύξηση επιτοκίων και την συσταλτική νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 1.817,10 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος διακανονισμός από τις 28 Δεκεμβρίου. Το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε επίσης την εβδομάδα με απώλειες 1,8% ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα έχασε 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet κάνοντας το αρνητικό «4x4» σε επίπεδο εβδομάδας.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου διολίσθησε 2,3%, για να κλείσει στα 20,81 δολάρια η ουγγιά, με τις τιμές να υποχωρούν 4,2% για την εβδομάδα. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου βούτηξε 4%, για να διαμορφωθεί στα 907,90 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαίες απώλειες 1,5%, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου αποδυναμώθηκε 3,6%, στα 1.377,30 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 7,6%. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έχασε 2,6%, κλείνοντας στα 3,953 δολάρια η λίβρα ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε εβδομαδιαία απώλεια 3,8%.

Ο PCE σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 5,4% από 5% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 5%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PCE διαμορφώθηκε στο 0,6%^ από 0,1% τον Δεκέμβριο και έναντι 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο δομικός PCE, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,4% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,3%. Ο δομικός PCE σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,6% από 0,3% τον Δεκέμβριο και έναντι 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η ΕΚΤ έχει σταματήσει να αγοράζει... ελληνικά ομόλογα

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες, υπό το βάρος των μάκρο

Εν μέσω της φρενίτιδας με το ChatGPT η Meta φέρνει το LLaMA - Τι είναι

gazzetta
gazzetta reader insider insider