Χρηματιστήριο: Βγάζουν αντίδραση οι αγοραστές - Στο στόχαστρο οι 1.100 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Βγάζουν αντίδραση οι αγοραστές - Στο στόχαστρο οι 1.100 μονάδες
«Σπάει» από το διεθνές πτωτικό κλίμα η Λεωφόρος Αθηνών διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες.

Τελευταία ενημέρωση 13:50

Παρά την πτωτική διάθεση των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή, το Χρηματιστήριο Αθηνών διαφοροποιείται τις τελευταίες ώρες με τους αγοραστές να δίνουν τον τόνο και την συνεδρίαση να «γυρνά» σε θετικό έδαφος.

Οι αγοραστές έχουν βάλει στο στόχαστρο τις 1.100 μονάδες, ενώ οι όποιες «ανάσες» πάρθηκαν κρίνονταν απαραίτητες υπό το πρίσμα ότι η αγορά διεκδικεί με αξιώσεις τις 1.284 μονάδες και αργότερα τις... 1.476 μονάδες (200% Fibonacci).

Επιπλέον, η αγορά έχει «πλάτη» και αυτό οφείλεται στην επανεπένδυση των γρήγορων κερδών και στην διατήρηση της ρευστότητας σε υψηλά επίπεδα. Μια καλή

Έτσι ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφει άνοδο 0,26% στις 1.094,51 μονάδες με τον τζίρο στα 40,65 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο FTSE 25 ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.649 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει με κέρδη 0,99% στις 845 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+1,38%), της ACoca Cola HBC (+1,26%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+1,24%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (-1,88%), του ΟΠΑΠ (-1,06%) και του ΟΤΕ (-1,04%).

Από τους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων με κέρδη 1,34% με τις Τράπεζες να ακολουθούν με 1,03%.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδίων με -0,98% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με -0,95%.

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 48 πτωτικά και 25 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica bank +2,84% και Νάκας +2,42%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems -4,59% και Ίλυδα -4,21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψάχνουν «σωσίβιο» από το ΕΣΠΑ για το στεγαστικό πρόβλημα

Αγρότες στα όπλα No2: Τι θα πρέπει να έχουμε στο χωράφι και στο… ράφι αν ξαφνικά ο ουρανός βρέξει drones

Gen Z: Η γενιά που αρνείται να εργαστεί με τους κανόνες των Boomers, αλλάζει δουλειές κάθε χρόνο και βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική ζωή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider