Πετρέλαιο: «Βαθαίνει» η πτώση στο 2023 - Κάτω από τα 80 δολάρια το brent ελέω Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Βαθαίνει» η πτώση στο 2023 - Κάτω από τα 80 δολάρια το brent ελέω Κίνας
Ο αυξανόμενος αριθμός θανάτων στην Κίνα μετά την ταχεία χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό κατακλύζει τα νεκροτομεία και υπάρχουν προειδοποιήσεις για περισσότερα θύματα ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Επιδεινώνεται το άσχημο ξεκίνημα έτους για το πετρέλαιο καθώς οι προοπτικές της ζήτησης δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης, με την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα να προκαλεί διεθνείς ανησυχίες, ενώ ο ηπιότερος χειμώνας και οι διαταραχές στα αμερικανικά διυλιστήρια δεν βοηθούν την κατάσταση.

Την Τετάρτη στις 16:00 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό αργό υποχωρεί έως και 3,5% κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, μετά από μια πτώση 4,2% την Τρίτη, τη μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο. Το brent, αντίστοιχα, υποχωρεί κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Ο αυξανόμενος αριθμός θανάτων στην Κίνα μετά την ταχεία χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό κατακλύζει τα νεκροτομεία και υπάρχουν προειδοποιήσεις για περισσότερα θύματα ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Οι θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εν τω μεταξύ, αμβλύνουν τους φόβους για την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα φθίνοντα επίπεδα ανοιχτού ενδιαφέροντος του αργού το άφησαν έκθετο σε έντονες διακυμάνσεις τους τελευταίους μήνες και μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών αυτή την εβδομάδα δεν βοήθησε πολύ στη βελτίωση της τεχνικής εικόνας.

Ενώ οι κυρώσεις κατά της Μόσχας παρέσυραν τις ροές πετρελαίου της σε χαμηλά για 2022 στα τέλη του Δεκεμβρίου, ωστόσο αυτό προσέφερε ελάχιστη ανακούφιση για τους «ταύρους» μέχρι στιγμής φέτος.

Ο αντίκτυπος του κύματος ψύχους πριν από τα Χριστούγεννα που περιόρισε τη χωρητικότητα των διυλιστηρίων σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ λογικά θα πρέπει επίσης να αντανακλαστεί στα στοιχεία των αποθεμάτων αυτή την εβδομάδα. Βραχυπρόθεσμα, αυτό έχει μειώσει την ικανότητα επεξεργασίας αργού στη Βόρεια Αμερική και επιβαρύνει επίσης τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 4,2% το πετρέλαιο - Χαμηλά 11μηνου για το φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η «βουτιά» στο TTF - Απώλειες 6% την Τετάρτη

Ρεύμα: Άλμα 21,5% της εγχώριας αγοράς τον Δεκέμβριο – 2η ακριβότερη η Ελλάδα στην Ε.Ε.

gazzetta
gazzetta reader insider insider