Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες με νέο τραπεζικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες με νέο τραπεζικό ράλι
Επιμένει στην ανοδική του πορεία και την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τελευταία ενημέρωση 15.58

Επιμένει στην ανοδική του πορεία και την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, και παρά το γεγονός ότι οι αγορές κινούνται στον «ρυθμό» της πιο μεγάλης αύξησης επιτοκίων από γεννήσεως ευρώ από πλευράς ΕΚΤ.

Σήμερα, άλλωστε, και οι άλλες ευρωπαϊκές αγορές «ξορκίζουν» τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής, κινούμενες υψηλότερα, με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. αναμένοντας σημαντικές πανευρωπαϊκές παρεμβάσεις, με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και τη συγκράτηση των ενεργειακών τιμών. Σκοπός της Συνόδου είναι να αξιολογήσει τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνει το κείμενο της τσεχικής προεδρίας και για τις οποίες έχει ήδη γράψει το Insider.gr, καθώς σε όσες εισηγείται η Κομισιόν στο σχέδιο που θα παρουσιάσει, ώστε να προκριθούν εκείνες οι υποψήφιες λύσεις για τις οποίες διαμορφώνεται ευρεία συναίνεση.

Έτσι, την Παρασκευή, ο γενικός δείκτης ανέρχεται στις 844,15 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,2%, με τον τζίρο στα 53,64 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύεται 2,39% και ο Mid Cap 1,4% με όλους τους κλαδικούς δείκτες σε θετικό έδαφος. Τα περισσότερα κέρδη σημειώνουν οι Τράπεζες με 3,69%, μετά και το χθεσινό τους ράλι. Ακολουθούν το Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο με 2,57% και τα Βιομηχανικά Προϊόντα και Υπηρεσίες με 1,82%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει 4,58% η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη 5,47%, ακολουθούμενη από τον ΟΤΕ με 5,01%.

Στα ταμπλό, η ΒΙΣ ξεχωρίζει με κέρδη 16,42% αλλά και η ΑΝΕΚ 8,80%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν η SATΟ που «άγγιξε» το 20% και ο Επίλεκτος το 11,88%.

Ανοδικά κινούνται 72 μετοχές, 38 πτωτικά και 55 μένουν αμετάβλητες.

Σε επιχειρηματικά νέα, διανομή μερίσματος 0,2186 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2021 αποφάσισε η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, με το ποσό μετά την παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5%, διαμορφώνεται σε 0,20767 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ως ημερομηνία αποκοπής, ορίσθηκε η 14η Σεπτεμβρίου 2022. Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος υπουργών Ενέργειας: Συναίνεση σε παρεμβάσεις στο ρεύμα – Απομακρύνεται το πλαφόν στο αέριο

ΕΚΤ: Ιστορική αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider