Wall Street: Δεν άντεξε η θετική αντίδραση στην Wall Street - Απώλειες υπό τη «σκιά» της ύφεσης στις ΗΠΑ

Newsroom

Με μικρή πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, σε μια συνεδρίαση με μεγάλη νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό της ρευστότητας που επικράτησε στο αμερικανικό χρηματιστήριο πως την τελευταία ώρα της συνεδρίασης υπήρξαν συνεχόμενες εναλλαγές θετικών και αρνητικών προσήμων, με την «μπίλια» να... κάθεται τελικά στο «κόκκινο».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones απώλεσε 0,15% ή 47,05 μονάδες στις 30.483 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,17% ή 6,29 μονάδες στις 3.758 μονάδες.

Ο Nasdaq έχασε 0,15% ή 16,22 μονάδες στις 11.053 μονάδες.

Σημειώνεται πως ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών λόγω της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για να στείλει στο Κογκρέσο το σχέδιο για αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα για 3 μήνες.

Λίγη ώρα μετά από το αρνητικό άνοιγμα της Τετάρτης, το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε θετικά στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε πως η Fed θα συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Ωστόσο, η αναφορά του Πάουελ για το ότι η Fed δεν επιδιώκει την ύφεση στις ΗΠΑ μέσω της αύξησης των επιτοκίων της φαίνεται πως λειτούργησε θετικά για τη διάθεση της Wall Street.

Ωστόσο, η μεταβλητότητα δείχνει πως οι ανησυχίες για ύφεση διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό, με την ίδια την Fed να εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα πάνω από 50% για ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Εμπορεύματα

Ραγδαία πτώση κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 3% ή 3,3% στα 106.19 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χειρότερο κλείσιμο από τα μέσα Μαΐου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, έπεσαν 2,83% ή 3,25 δολάρια στα 111.40 δολάρια ανά βαρέλι.

Απώλειες σημείωσε ο χρυσός την Πέμπτη και για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 0,1% ή 40 σεντ στα 1.838,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 8% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, εν μέρει ενισχυμένες από τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια με ρυθμιζόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Οι αιτήσεις ήταν, ωστόσο, 10% χαμηλότερες από ό,τι την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: