Με το δεξί στην εβδομάδα της Fed η Wall Street - Ράλι 13% για την Tesla

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση 20.37

Σε θετικό έδαφος κινούνται στις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές μπαίνουν με αυτοπεποίθηση στην εβδομάδα της Fed μετά και το ράλι της Παρασκευής, όπου οι big tech (Alphabet και Microsoft) ώθησαν S&P 500 και Nasdaq στην καλύτερη τους εβδομάδα από τον Νοέμβριο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 38.376 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,39% στις 5.119 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται στο +0,50% στις 16.007 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, άλμα άνω του 12% σημειώνει η μετοχή της Tesla μετά την επίσκεψη του Έλον Μάσκ στο Πεκίνο που σφράγισε τη συμφωνία με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Baidu για την ανάπτυξη λειτουργιών χαρτογράφησης και πλοήγησης. 

Άνοδο άνω του 3% καταγράφει και η μετοχή της Apple, μετά την ανοδική αναβάθμιση από την επενδυτική εταιρεία Bernstein.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική της πολιτική, με την πλειοψηφία των αναλυτών να αναμένουν πως η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του προέδρου Τζερόμ Πάουελ σχετικά με την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η συνεδρίαση, θα προηγηθεί της έκθεσης για τις μισθοδοσίες του Απριλίου που αναμένεται την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναλύουν τα δεδομένα αυτά για να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας, δεδομένου του ρόλου της στη διαδικασία λήψης αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και στην οικονομία της χώρας γενικότερα.

Στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών που προχωρά με μεγάλη επιτυχία, σειρά παίρνουν αυτή τη βδομάδα, Apple, Amazon, Coca - Cola και McDonald's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: