Κυρίαρχη η ανησυχία στις ευρωαγορές - Απώλειες 1,8% για τον STOXX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρίαρχη η ανησυχία στις ευρωαγορές - Απώλειες 1,8% για τον STOXX
H ανησυχία από τη εξάπλωση των περιορισμών στην Κίνα, «έσβησε» την ανακούφιση από την επανεκλογή Μακρόν.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Δευτέρας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση των περιορισμών στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας ενισχύει τους φόβους για ανακοπή της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 445,11 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,81%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να οδηγεί την πτώση, υποχωρώντας κατά 5,9%, ενώ όλοι οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα. Ο Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.759,56 μονάδες, με απώλειες 2,1%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 13.924 μονάδες με πτώση 1,41%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 2,01% στις 6.449 μονάδες, παρά την «ανακούφιση» που έφερε η επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 1,88% στις 7.380 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 23.908 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,53%. Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.574 μονάδες, με απώλειες 0,9%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 9,5% σημείωσε ο τίτλος της γαλλικής Ubisoft, μετά την είδηση πως η εταιρεία ανάπτυξης Video games έχει λάβει προσφορές εξαγοράς από τις επενδυτικές Blackstone και KKR.

Mάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε τον Απρίλιο το οικονομικό κλίμα στην Γερμανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo. Πιο αναλυτικά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στις 91,8 μονάδες τον Απρίλιο, από 90,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: «Έσβησαν» οι απώλειες με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το bitcoin με απώλειες 2,3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider