Η Αzteca θα γίνει η πρώτη μεξικανική τράπεζα που δέχεται bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αzteca θα γίνει η πρώτη μεξικανική τράπεζα που δέχεται bitcoin
Ο Μεξικάνος δισεκατομμυριούχος Ρικάρντο Σαλίνας Πλιέγκο επιδοκίμασε την χρήση του bitcoin.

Ο Μεξικάνος δισεκατομμυριούχος Ρικάρντο Σαλίνας Πλιέγκο επιδοκίμασε την χρήση του bitcoin και δήλωσε πως η τράπεζα του, Azteca, εργάζεται έτσι ώστε σύντομα να γίνει η πρώτη τράπεζα στη χώρα του που θα δέχεται το κρυπτονόμισμα.

«Βεβαίως, συνιστώ την χρήση του bitcoin και εγώ και η τράπεζα μου εργαζόμαστε έτσι να γίνουμε η πρώτη τράπεζα στο Μεξικό που θα δέχεται bitcoin, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή λεπτομέρειες ακολουθήστε τον λογαριασμό μυ στο Twitter», έγραψε σε ένα tweet απαντώντας στο δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της MicroStrategy, Μάικλ Σέιλορ.

Ο Σέιλορ αναπαρήγαγε ένα βίντεο στο οποίο ο Σαλίνας έλεγε πως το bitcoin θα έπρεπε να είναι στο χαρτοφυλάκιο κάθε επενδυτή, και επιτέθηκε στα παραδοσιακά νομίσματα, αποκαλώντας τα «απάτη» και «βρωμερά».

Ο τραπεζίτης, που είναι και ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στην χώρα του, δήλωσε πέρυσι πως το 10% του χαρτοφυλακίου του είναι bitcoin. Η συνολική του περιουσία, η οποία περιλαμβάνει μερίδια εκτός της τραπεζικής, στις λιανικές πωλήσεις και σε media, αυξήθηκε φέτος κατά 2,8 δισ. δολάρια, ανερχόμενη σε 15,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Binance: Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto απαγορεύτηκε στη Βρετανία

Bitcoin: Καλά κρατά η άμυνα στα 30.000 δολάρια

Morgan Stanley: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες από την θεσμική αποδοχή των crypto

gazzetta
gazzetta reader insider insider