Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις σε Ελλάκτωρ - τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις σε Ελλάκτωρ - τράπεζες
Στις 920 μονάδες το ΧΑ, μετά τις πιέσεις που πέρασαν σε τράπεζες (πλην Eurobank) και σε Ελλάκτωρ.

Ισχυρές πιέσεις πέρασαν σε Ελλάκτωρ και τράπεζες στο Χρηματιστήριο, με την ΑΜΚ της Alpha Bank να βρίσκεται στο προσκήνιο, και τις κινήσεις σε Ελλάκτωρ να ακολουθούν.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,78% στις 920,03 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 71,67 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,89%, στις 2.234 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε ήπια άνοδο 0,35% στις 1.433,94 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,85%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,63%, την Τρ. Πειραιώς 3,47%, την Εθνική Τράπεζα να χάνει 2,92% και τη Eurobank να ξεχωρίζει κλείνοντας με άνοδο 0,23%.

Από τα βαριά χαρτιά της αγοράς,Jumbo, Quest και ΟΤΕ κατέγραψαν κέρδη, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν Κρι-Κρι, Viohalco, Motor Oil.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Πειραιώς Financial Holdings υπέγραψε οριστικές συμφωνίες με τις Intrum AB και Serengeti Asset Management LP, για την πώληση ποσοστού 49% και 2% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise I αντίστοιχα.

Παράλληλα, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Services and Holdings.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Το ποσοστό απαρτίας υπερέβη το 57%.

Δικαίωμα συμμετοχής και χρονοδιάγραμμα Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η ολοκλήρωση της ΑΜΚ αναμένεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου αναμένεται την 25 Ιουνίου, ενώ η ημερομηνία καταγραφής των υφιστάμενων μετόχων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα κατά προτεραιότητα κατανομής των νέων μετοχών, θα ανακοινωθεί προσεχώς. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, το σύνολο των υφιστάμενων μετόχων, ανεξαρτήτως εάν συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση ή όχι, θα μπορούν να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου διασφαλίζοντας, εφόσον το επιθυμούν, ποσοστό νέων μετοχών ίσο με αυτό που κατέχουν κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider