Διατηρούν τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρούν τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την Πέμπτη
Η προσοχή των επενδυτών στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παραμένει η ανησυχία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «απορροφώντας» τη δημοσίευση των πρακτικών από την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Μάρτιο και τις δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, το στέλεχος της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Ρόμπερτ Χόλζμαν, ανέφερε πως ελπίζει σε σταδιακή μείωση του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων για τον κορονοϊό (PEPP) από το γ' τρίμηνο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές αποδίδεται κυρίως στην πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική της.

Στα της Ευρώπης, οι αναλυτές εξακολουθούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, με βασικό θέμα ενδιαφέροντος τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19. Μετά από τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το σκεύασμα της AstraZeneca κατά της νόσου, παραμένουν οι ανησυχίες για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών και στην επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε προ-κορονοϊού επίπεδα.

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο της Ισπανίας σημειώνει πτώση, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν την Τετάρτη περιφέρειες της χώρας για την ανάσχεση της πανδημίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,44% στις 436.23 μονάδες

O Stoxx 50 ανεβαίνει 0,28% στις 3.697 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 0,42% στις 6.914 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ισχυροποιείται 0,06% στις 15.186 μονάδες.

Στο Παρίσι, o CAC γράφει άνοδο 0,40% στις 6.155 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,38% στις 24.645 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,21% στις 8.579 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης PMI της Markit για τον κλάδο των κατασκευών στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες για τον Μάρτιο έναντι 45 μονάδων των Φεβρουάριο. Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση άνω των 50 μονάδων φανερώνει επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ακόμα, ενισχυμένος διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) της Ευρωζώνης σε ετήσια βάση για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat την Πέμπτη.

Άνοδο, μεγαλύτερη της αναμενόμενης, σημείωσαν οι μεταποιητικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider