Του ύψους και του βάθους η Wall Street για την αρχή της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Του ύψους και του βάθους η Wall Street για την αρχή της εβδομάδας
Επανήλθαν οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Διχασμένη εικόνα παρουσίασαν για την αρχή της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στο πακέτο βοήθειας των 1,9 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, που ενδέχεται να γίνει νόμο των ΗΠΑ ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες.

Το περασμένο Σάββατο, η Γερουσία ενέκρινε το οικονομικό πακέτο, το οποίο επιστρέφει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική έγκριση, με τη συζήτηση να ξεκινά μεθαύριο, Τετάρτη. Ο Μπάιντεν δήλωσε πως ελπίζει πως θα μπορέσει άμεσα να στείλει επιταγές 1.400 δολαρίων σε κάθε πολίτη των ΗΠΑ, ώστε να ενισχύσει τα εισοδήματα που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,97% ή 306,14 μονάδες στις 31.802 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,50% ή 19,34 μονάδες στις 3.822 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 2,41% ή 310,89 μονάδες στις 12.609 μονάδες.

Οι ανησυχίες για μεγαλύτερες δαπάνες από την κυβέρνηση και ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη επανέφεραν τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, στέλνοντας το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ακόμα και πάνω από το 1,6%, πάνω από υψηλό 1 ετούς.

Από την άλλη, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε πως δεν περιμένει απότομη ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ λόγω της αύξησης των κυβερνητικών δαπανών.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της μέρας, η μετοχή της GameStop ανέβηκε μέχρι και 33%, μετά από τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της επιχείρησης για μετάβαση σε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακόμα, ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της Walt Disney, αφού οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν όρους που θα επιτρέψουν στην Disneyland και σε άλλα μεγάλα θεματικά πάρκα της πολιτείας την επαναλειτουργία τους από την αρχή του Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider