Για την πορεία αναδοχών και υιοθεσιών των παιδιών στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» ενημερώθηκε η ΠτΔ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για την πορεία αναδοχών και υιοθεσιών των παιδιών στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» ενημερώθηκε η ΠτΔ

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο.

Η δομή φιλοξενεί 34 παιδιά 4 έως 12 ετών, τα οποία στερούνται οικογενειακής φροντίδας και αποτελεί τον φορέα με τον ουσιαστικότερο και ιστορικότερο ρόλο στην υλοποίηση του θεσμού αναδοχών και υιοθεσιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σταθερά στο πλευρό του υπουργείου για την ενίσχυση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας, επισκέφθηκε την Παιδόπολη προκειμένου να γνωρίσει τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους και τις προτεραιότητες της διοίκησης.

Η κ. Σακελλαροπούλου μαζί με την κ. Μιχαηλίδου συζήτησαν αρκετή ώρα με τα παιδιά για τη καθημερινότητά τους στην δομή, τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου και τα ενδιαφέροντά τους. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πραγματοποιήσει με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου αντίστοιχη επίσκεψη στην Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» στη Ν. Σμύρνη.

Η υφυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννο Λιβανό και τη Συντονίστρια της Παιδόπολης Μαρία Αποστολοπούλου ξενάγησαν την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους χώρους του «Αγίου Ανδρέα». Στην επίσκεψη παρευρέθη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Η υφυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των αναδοχών και υιοθεσιών των παιδιών που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή, καθώς και τη λειτουργία του Ενιαίου Συστήματος Υιοθεσιών – Αναδοχών “anynet.gr”. Κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών με στόχο κάθε παιδί να συνδεθεί με την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια.

Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για την επίσκεψη και τη συνεχή στήριξη στο έργο της αποϊδρυματοποίησης και τη διαβεβαίωσε ότι το νέο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας προχωρά απρόσκοπτα προς την πραγματοποίηση της υπόσχεσης “Μια οικογένεια για κάθε παιδί”.

Η σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονιών, υλοποιείται μέσω του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας (www.anynet.gr), με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό ενώ η επίβλεψη της διαδικασίας από τους εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς του παιδιού και των υποψηφίων γονιών, διασφαλίζει ότι κάθε παιδί θα βρει την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider