Υγεία
10-12-2021 | 10:38

Ν. Κορέα: Στους 3 μήνες το μεσοδιάστημα για την ενισχυτική δόση καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Newsroom
Μοιράσου το
Ν. Κορέα: Στους 3 μήνες το μεσοδιάστημα για την ενισχυτική δόση καθώς τα κρούσματα αυξάνονται
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Νότια Κορέα θα μειώσει περαιτέρω το μεσοδιάστημα για την ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά της Covid-19 για όλους τους ενηλίκους, από τέσσερις ως πέντε μήνες, στους τρεις μήνες, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μολύνσεις που έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον.

Η κίνηση αυτή γίνεται τρεις εβδομάδες αφού η κυβέρνηση μείωσε το μεσοδιάστημα μέχρι την ενισχυτική δόση για τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και για τις ομάδες προτεραιότητας στους τέσσερις μήνες από τους έξι. Το μεσοδιάστημα για όλους τους άλλους ενηλίκους ήταν πέντε μήνες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να συντομεύσει το μεσοδιάστημα ούτως ώστε όλοι οι ενήλικες να μπορούν να κάνουν μια έξτρα δόση εμβολίου τρεις μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό», δήλωσε σε διυπηρεσιακή συνάντηση ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιούμ.

«Οι δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε ιατρικά εξαντλούνται γρήγορα καθώς για τρίτη διαδοχική ημέρα έχουμε περισσότερα από 7.000 νέα κρούσματα», πρόσθεσε.

Η Νότια Κορέα έχει εμβολιάσει πλήρως μέχρι στιγμής σχεδόν το 94% του ενηλίκου πληθυσμού της και περισσότεροι από το 31% των περίπου 17 εκατ. πολιτών της που μπορούν να κάνουν ενισχυτική δόση, την έχουν κάνει ήδη.

Ωστόσο από τον περασμένο μήνα, που χαλάρωσαν οι κανόνες αποστασιοποίησης, η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση το ιατρικό σύστημά της. Οι συνολικές μολύσεις στη χώρα από την αρχή της πανδημίας έφθασαν σήμερα τις 503.606 και οι θάνατοι τους 4.130.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.