ECDC: Η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να εξετασθεί για το σύνολο των ενηλίκων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ECDC: Η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να εξετασθεί για το σύνολο των ενηλίκων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Άντρεα Αμόν δήλωσε σήμερα ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσιοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στην λήψη αποφάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

Ακίνητα: Ποιες περιοχές «αναδεικνύονται» στην «καρδιά» της Αθήνας

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως και 35% στα ποσά που λαμβάνουν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider