Χ. Γώγος: «Έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χ. Γώγος: «Έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες»
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τα εμβόλια νέας γενιάς μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τα εμβόλια νέας γενιάς μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στο Mega.

«Η κατάσταση είναι καλή, έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες, αργά αλλά σταθερά για τα νοσοκομεία. Με πτωτικές τάσεις θα πάμε. Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι. Και παράλληλα θα προχωρήσουμε και τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο καθηγητής, σχολιάζοντας τα στοιχεία της πανδημίας.

«Πάμε καλά. Προβληματισμοί υπάρχουν αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς δεν είναι τυχαία η παρουσία τους. Υπάρχουν συστάσεις και πρέπει να τις ακολουθούμε. Έχουμε σταθερά 90-100.000 εμβολιασμούς τη μέρα», τόνισε για το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

«Αυξάνεται ευτυχώς το ποσοστό του νοσηλευτικού προσωπικού που εμβολιάζεται. Είναι πάνω από 50% αυτή την στιγμή. Υπάρχουν συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Υπάρχει αυτή η συζήτηση και στην επιτροπή βιοηθικής. Η τάση, η πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να εμβολιάζονται οι υγειονομικοί αναμφισβήτητα. Υπάρχει και το θέμα του συνεχούς ελέγχου των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Αν εμβολιαστεί όλο το προσωπικό το νοσοκομείο θα λειτουργεί πιο εύρυθμα. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σαφής για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Να υπάρχουν κίνητρα και αν χρειαστεί να συζητήσουμε το θέμα της υποχρεωτικότητας», είπε επίσης ο κ. Γώγος.

«Οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Οι γιατροί είχαν προτεραιότητα εμβολιασμού. Μάλιστα στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρχε και δεύτερο εμβολιαστικό κύμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να εμβολιαστεί και δεν μπορούσε. Και τώρα μπορεί και πρέπει», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider