Υγεία
02-06-2021 | 19:23

Η κινεζική Sinopharm μπορεί να παράσχει άνω του 1 δισ. εμβολίων εκτός Κίνας στο 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Η κινεζική Sinopharm μπορεί να παράσχει άνω του 1 δισ. εμβολίων εκτός Κίνας στο 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας (Sinopharm) έχει την ικανότητα να παράσχει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την Covid-19 στον κόσμο, πέρα από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, Λιου Τζινγκζέν.

Αυτό το επίπεδο ικανότητας εφοδιασμού προϋποθέτει ότι ικανοποιείται η ζήτηση για εμβολιασμούς στην Κίνα, ανέφερε ο Λιου σε ένα πάνελ του Παγκόσμιου Φόρουμ Υγείας του Φόρουμ Μποάο για την Ασία.

«Η ετήσια παραγωγική μας ικανότητα υπερβαίνει τις 5 δισεκατομμύρια δόσεις», είπε ο πρόεδρος της Sinopharm. «Αυτή είναι η δική μας ικανότητα».

Αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσες δόσεις εμβολίων συμφώνησε η κρατική φαρμακοβιομηχανία να χορηγήσει στην παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX για κοινή χρήση εμβολίων, κυρίως σε φτωχές χώρες.

Στην Κίνα χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια της Sinopharm, ένα από τα οποία έχει λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί ένα εμβόλιο στην πρωτοβουλία COVAX.

Ο Λιου συμπλήρωσε ότι η Sinopharm έχει σχεδιάσει επίσης μια μονάδα παραγωγής ενός τρίτου εμβολίου, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κλινικών δοκιμών.

Η συμμαχία εμβολίων GAVI βρίσκεται σε συνομιλίες με την Sinovac Biotech, έναν άλλο σημαντικό πάροχο εμβολίων για την Covid-19 από την Κίνα, για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της COVAX, τόνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος της GAVI.

Η Κίνα υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο να χορηγήσει 10 εκατομμύρια δόσεις στην COVAX.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.