Β. Κικίλιας: Σε δύο «δόσεις» ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 18-29

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Κικίλιας: Σε δύο «δόσεις» ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 18-29
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι συνολικά έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η χώρα έχει ξεπεράσει το 20% όσον αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους.

Στα δύο θα «σπάσει» ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Τετάρτης. Στο πλαίσιο αυτό, θα προτεραιοποιηθούν τα άτομα ηλικίας 25-29 ετών και θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 18-24 ετών.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού με τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους νεαρούς ενήλικες (18 - 29), εκτός του Johnson & Johnson το οποίο είναι ήδη είναι διαθέσιμο, δήλωσε πως οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια και η χώρα έχει ξεπεράσει το 20% όσον αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί που κινούνται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε μία μικρή υστέρηση στον αριθμό των ραντεβού, κυρίως στις ηλικίες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι οι ρυθμοί και σε αυτές τις ηλικίες.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, γνωστοποίησε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι 14.371, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω από 4%.

Ο επταήμερος μέσος όρος των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.472 και η διάμεση ηλικία των τελευταίων επτά ημερών υποχώρησε στα 36 έτη.

«Όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν αποσταθεροποίηση, έως μείωση των κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς, σχετικά με το μικρό αριθμό περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άνδρες (16-30 ετών) έπειτα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα επηρεάσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι πρόσφατα οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ έδωσαν έγκριση και ξεκινάει ο εμβολιασμός των ηλικιών 12-15 ετών με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί άτομα ηλικίας 16-18 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 1.381 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι και 486 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider