Σαρηγιάννης: Έως 2.600 εβδομαδιαίος μ.ο. κρουσμάτων μέχρι τέλος Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Έως 2.600 εβδομαδιαίος μ.ο. κρουσμάτων μέχρι τέλος Μαΐου
«Θα ξαναδούμε να ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων» ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Η πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μειωθεί σημαντικά για τις επόμενες εβδομάδας, υποστήριξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε εκτίμησε ότι θα δούμε μια αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα και κυρίως μέσα στον Ιούνιο.

«Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα. Είχαμε πτωτική πορεία στις ΜΕΘ και στους θανάτους», είπε και συμπλήρωσε ότι χτες, τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ό,τι υπολόγιζαν τα μοντέλα.

«Θα ξαναδούμε να ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων. Μέχρι 2.600 θα είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων, μέχρι τέλος του μήνα», εκτίμησε.

Εξάλλου, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με σύνεση το άνοιγμα και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Τα self test είναι σημαντικός μηχανισμός για να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία», μετέδωσε το skai.gr.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο καθηγητής είπε πως η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγάλο ύψος του τρίτου κύματος. Ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται πως η ινδική μετάλλαξη μπορεί να περάσει σε ένα βαθμό την ανοσία.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα εμβόλια μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν για όλες τις μεταλλάξεις. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν δε μας καλύπτουν πλήρως, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερη από αυτή που θα ήταν και η νόσηση θα είναι ηπιότερη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού προστατεύουν τις έγκυες, δείχνουν δύο νέες αμερικανικές μελέτες

Βατόπουλος: Υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα της πανδημίας

Πάνω από 1/4 των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν δηλώσει ότι «δεν είναι πιθανόν να κάνουν εμβόλιο Covid»

gazzetta
gazzetta reader insider insider