Δερμιτζάκης: Αυξημένα κρούσματα έως μέσα Ιουνίου - Κάτω από 1.000 πριν τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δερμιτζάκης: Αυξημένα κρούσματα έως μέσα Ιουνίου - Κάτω από 1.000 πριν τον Ιούλιο
«Πιο νωρίς από τον Ιούλιο θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής γενετικής της Ιατρικής σχολής στη Γενεύη, Μ. Δερμιτζάκης.

«Πιο νωρίς από τον Ιούλιο θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής γενετικής της Ιατρικής σχολής στη Γενεύη, Μ. Δερμιτζάκης. Θα έχουμε μια επιτάχυνση της μείωσης καθώς έχουμε πλέον τα self-test και μια αλλαγμένη συμπεριφορά του κόσμου, προέβλεψε.

Για την περαιτέρω άρση των περιορισμών και του ανοίγματος ακόμα περισσότερων χώρων όπως θέατρα, θερινά σινεμά κλπ., ο κ. καθηγητής δήλωσε πως «πρέπει σιγά-σιγά ο κάθε πολίτης να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με το δεδομένο ότι ο ιός κυκλοφορεί, και να μπορεί να κάνει όλες ή σχεδόν όλες τις δραστηριότητες με προσεκτικό τρόπο, κρατώντας την μετάδοση χαμηλά».
Θα έπρεπε να έχουν ανοίξει ήδη όλες οι δραστηριότητες, κρατώντας την ψυχολογία των πολιτών σε μια εγρήγορση, γιατί η ψυχολογική πίεση δεν βοηθά στην πίεση των μέτρων, προσέθεσε.

Για το ζήτημα της άρσης των πατεντών, ο κ. Δερμιτζάκης είπε πως είναι τέτοιος ο όγκος των εμβολίων που πρέπει άμεσα να παραχθούν που βάζει σε δοκιμασία όχι μόνο τα εργοστάσια αλλά και τις πρώτες ύλες. «Δεν λύνεται το πρόβλημα απλά αλλάζοντας την πατέντα. Όταν παίρνουμε τις πατέντες, δημιουργούμε αντικίνητρα στις επόμενες πανδημίες, γιατί ποια φαρμακευτική θα επενδύσει σε έρευνα αν ξέρει ότι θα της πάρουν την πατέντα;»

Τέλος ο καθηγητής, είπε πως μπορεί να χρειαστεί και τρίτη και τέταρτη δόση του εμβολίου. Είναι πιο οξύ να χτίσουμε το πρώτο στρώμα ανοσίας, και να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται. Έχει και προσωπικό και κοινωνικό όφελος, κατέληξε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider