Στον όμιλο Electra πέρασε το οικόπεδο - «φιλέτο» της Εκκλησίας στην Τσιμισκή - Κοντά στον βασιλιά του Χαλκού το Nikopolis

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον όμιλο Electra πέρασε το οικόπεδο - «φιλέτο» της Εκκλησίας στην Τσιμισκή - Κοντά στον βασιλιά του Χαλκού το Nikopolis
Με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη κυοφορούνται νέα επενδυτικά projects που φιλοδοξούν να αλλάξουν τον ρου της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στην λεωφόρο νέων deals εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός. Με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη κυοφορούνται νέα επενδυτικά projects που φιλοδοξούν να αλλάξουν τον ρου της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider ο Όμιλος Electra Hotels πλειοδότησε έναντι του Ομίλου Μήτση σε διαγωνισμό για την απόκτηση «ιερού» οικοπέδου φιλέτου επί της οδού Τσιμισκή.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός διεξήχθη από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών ΕΚΥΟ, και αφορά στην αξιοποίηση του σημαντικού οικοπέδου των 1.346 τ.μ., στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.

Υπογραμμίζεται ότι το οικόπεδο βρίσκεται πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, στο οποίο επί πολλά χρόνια λειτουργεί υπαίθριο πάρκινγκ. Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο οικόπεδο έχουν στο παρελθόν διενεργηθεί διαγωνισμοί που όμως απέβησαν άκαρποι. Τούτων δοθέντων ο όμιλος Electra ενισχύει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το Electra Palace στην οδό Αριστοτέλους δρομολογεί την ανέγερση νέου 5 αστέρων ξενοδοχείου, αυτή τη φορά πλησίον στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα αναβαθμιστεί ριζικά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τραπεζικές πηγές στο δρόμο των deals εισέρχεται το ξενοδοχείο Nikopolis στην περιοχή της Θέρμης, επίσης στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το 5 αστέρων πρώην Kempinski λέγεται ότι πέρασε στον όμιλο του επιχειρηματία κ. Τέλη Μυστακίδη του δισεκατομμυριούχου έμπορου μετάλλων (αποκαλείται και ως βασιλιάς του Χαλκού) του οποίου η περιουσία του ανέρχεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες με μερίδιο λίγο κάτω από το 5% στην τράπεζα Πειραιώς. Ακούγεται επίσης ότι ο κ. Μυστακίδης ενδιαφέρεται και για την απόκτηση έτερων ξενοδοχείων στη Χαλκιδική.

Κοινός τόπος είναι ότι η Θεσσαλονίκη επανέρχεται δυναμικά στο μικροσκόπιο των επενδυτών μολονότι οι επιχειρηματικοί φορείς της πόλης καθώς και η Fraport Greece δεν έχουν προβεί σε επιθετικές ενέργειες προσέλκυσης νέων πτήσεων καθώς και ανοίγματος νέων αγορών για την πόλη.

Σκορπιός

Εν τω μεταξύ, αύξηση και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ, προβλέπει η τροποποίηση του σχεδίου για την ανάπτυξη πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP exclusive club, που έχει δρομολογήσει ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, με στόχο την προσέλκυση VIP ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, με βάση την αίτηση για τροποποίηση που κατατέθηκε από την εταιρεία «ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε.» στην Enterprise Greece και βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 10 Απριλίου, η δομούμενη επιφάνεια μεταβάλλεται από 21.547,35 τ.μ. σε 31.412,12 τ.μ. και ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται από 0,05 σε 0,07, με τον αριθμό των κλινών να διπλασιάζεται σχεδόν και να διαμορφώνεται σε 120 από 65.

Tο προτεινόμενο τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανέγερση ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης με τη χρήση του χωρικού εργαλείου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω έργο έχει εκδοθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019 και το Προεδρικό Διάταγμα, του ΕΣΧΑΣΕ της Στρατηγικής Επένδυσης με την ονομασία «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού, Δήμου Μεγανησίου, Π.Ε. Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση το 2013 και στόχος είναι η mega επένδυση να μεταμορφώσει το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο που θα προσελκύει την ελίτ του τουρισμού.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που «τρέχει» την επένδυση, τα παλιά κτίσματα που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας κροίσος θα ενταχθούν αρμονικά στη νέα επένδυση, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστεί.

Συγκεκριμένα, όπως έχει περιγραφεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού.

Στον χώρο θα αναπτυχθούν επίσης τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, για να καλύψουν τις ανάγκες των VIP επισκεπτών του νησιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις μεγάλες αγωνίες της χώρας ο Τουρισμός είναι δύναμη ανάτασης

Varko Bay: Ποια είναι η τουριστική επένδυση των 180 εκατ. ευρώ με βίλες και branded κατοικίες που προχωρά στη Βόνιτσα

Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ξενοδοχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider