Θεσσαλονίκη: «Εξαιρετικά καλή χρονιά» αποδείχτηκε το 2022 για τα ξενοδοχεία της πόλης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: «Εξαιρετικά καλή χρονιά» αποδείχτηκε το 2022 για τα ξενοδοχεία της πόλης
Εξαιρετικά καλή χρονιά, παρά την έναρξή του με χαμηλά νούμερα, αποδείχτηκε το 2022 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με αποκορύφωμα «την πρωτοφανή κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων», όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ), Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

Εξαιρετικά καλή χρονιά, παρά την έναρξή του με χαμηλά νούμερα, αποδείχτηκε το 2022 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με αποκορύφωμα «την πρωτοφανή κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων», όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ), Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα. Ωστόσο, τόνισε, αυτή η κίνηση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις παθογένειες της πόλης με κυριότερη την ηχορύπανση του κέντρου της Θεσσαλονίκης από τα νυχτερινά μαγαζιά.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πελάτες των ξενοδοχείων του κέντρου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα και επεσήμανε ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για την επίλυσή του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, ώστε όσοι επισκέπτονται την πόλη να μένουν ευχαριστημένοι από την εικόνα της.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, και στη συνέχεια την εφαρμογή του με μια στοχευμένη προβολή, βασισμένη σε σύγχρονη τεχνοκρατική μελέτη, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος. «Η ευθύνη υλοποίησης αυτού του σχεδίου περνάει πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ.Μανδρίνος, ευχαριστώντας τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την ξεκάθαρη -όπως είπε- βούλησή του να υλοποιηθεί το σχέδιο, καθώς και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, «για την καθοριστική παρέμβασή του».

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε ακόμα στο έντονο πρόβλημα της εύρεσης πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους οδικούς τουρίστες της Θεσσαλονίκης. Εξήρε τη βελτίωση που έχει επέλθει, «με την πολύτιμη αρωγή του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη» στις συνθήκες λειτουργίας των συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, «οι οποίες προβλέπεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα ακόμη σημαντικό κονδύλιο για το συγκεκριμένο θέμα».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σοβαρότατο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις λειτουργούν με καθεστώς «Sales and Lease back» και κινδυνεύουν πλέον άμεσα με καταγγελία των μισθώσεών τους και στο οποίο, «παρά τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την περσινή ΔΕΘ για άμεση επίλυσή του, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Ο τουρισμός στην ΕΕ κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider