Χ. Θεοχάρης: Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε - Συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χ. Θεοχάρης: Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε - Συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist για την πορεία της τουριστικής σεζόν.

Αποφεύγοντας να προβεί σε εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού στο σύνολο της χρονιάς, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι το φετινό στοίχημα θα καθορίσει η ποιότητα και η ασφάλεια και όχι η ποσότητα. Στόχος άλλωστε του ελληνικού υπουργείου, όπως διευκρίνισε είναι να ισχυροποιηθεί και φέτος το brand Ελλάδα μέσω των υψηλής ποιότητας ελληνικών τουριστικών υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονται με παρονομαστή την υγειονομική ασφάλεια.

Παρότι οι κρατήσεις την τρέχουσα περίοδο διαμορφώνονται μέρα με την μέρα, υπάρχουν στοιχεία που εμπνέουν αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων ελληνικών προορισμών με την Αμερική και με άλλες χώρες του εξωτερικού αλλά και το έντονο ενδιαφέρον των ξένων να κάνουν διακοπές «αλλά ελληνικά». «Η Ελλάδα είναι νούμερο 1 ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικάνους εφέτος» ανέφερε χαρακτηριστικά γεγονός που γεννά προσδοκίες για τους επόμενους μήνες.

Σε αυτά τα αισιόδοξα μηνύματα έρχεται να προστεθεί σύμφωνα με τον ίδιο και η πρόσφατη απόφαση της Αγγλίας να μην επιβάλλει καραντίνα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, από τις 19 Ιουλίου, απόφαση που ο Έλληνας υπουργός καλωσόρισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορείς του ξενοδοχειακού κλάδου: Πρέπει να στηριχτεί στοχευμένα ο τουρισμός

«Νάρκη» για τον τουρισμό η απουσία Ρώσων - Βρετανών και η μετάλλαξη Δέλτα

Αναποφάσιστο παραμένει το 16% των ξενοδοχείων στο Νότιο Αιγαίο για το αν θα ανεβάσει ρολά

gazzetta
gazzetta reader insider insider