Nvidia: Νέα έκδοση πιο «αργού» τσιπ αποκλειστικά για την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Νέα έκδοση πιο «αργού» τσιπ αποκλειστικά για την Κίνα
Η Nvidia «συνεργάστηκε εκτενώς με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» κατά την ανάπτυξη του προϊόντος, κατέληξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Nvidia πρόκειται να κυκλοφορήσει μια προσαρμοσμένη έκδοση ενός gaming επεξεργαστή στην Κίνα, με πιο χαμηλή απόδοση, ώστε να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς εξαγωγών που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Η «αποκάλυψη» έγινε όταν στην κινεζική ιστοσελίδα της Nvidia εμφανίστηκε η νέα κάρτα γραφικών Nvidia RTX 4090D – η οποία σύμφωνα με το Reuters θα κυκλοφορήσει εντός του Ιανουαρίου – με 11% λιγότερους πυρήνες «CUDA» (Compute Unified Device Architecture) σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα που πωλούνται εκτός Κίνας.

Η RTX είναι η σειρά προηγμένων GPU επεξεργαστών ή μονάδων επεξεργασίας γραφικών της Nvidia. Η αρχιτεκτονική CUDA της εταιρείας είναι ουσιαστικά ένα ισοδύναμο GPU για πυρήνες CPU, δηλαδή μονάδες επεξεργασίας.

Εκπρόσωπος της Nvidia δήλωσε στο Reuters ότι το τσιπ έχει «σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται πλήρως με τους ελέγχους των εξαγωγών της κυβέρνησης των ΗΠΑ». Η Nvidia «συνεργάστηκε εκτενώς με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» κατά την ανάπτυξη του προϊόντος, κατέληξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοινό κάλεσμα για ισχυρότερο ευρώ από τους επικεφαλής της ΕΕ

Ευρωαγορές: Στο +12,6% κλείνει το 2023 ο STOXX 600 - Ράλι 20% για τον γερμανικό DAX

Δολάριο: Ετοιμάζεται για το χειρότερο έτος του από το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider