Αυξάνουν οι πωλήσεις των foldables smartphones

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνουν οι πωλήσεις των foldables smartphones
Η ανοδική πορεία. Οι λόγοι της ανόδου. Τα πλεονεκτήματα του βασικού παίκτη της αγοράς.

Την διείσδυσή τους στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στους επαγγελματικούς χρήστες διευρύνουν το τελευταίο διάστημα τα foldable smartphones με την Samsung Electronics Co. Ltd. να ανακοινώνει ότι ο αριθμός των smartphones Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip που πωλήθηκαν για εταιρική χρήση ετησίως, έχει υπερδιπλασιαστεί.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, ο αριθμός των αναδιπλούμενων (foldable) smartphones που εστάλησαν σε εταιρικούς πελάτες αυξήθηκε κατά 105% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Οι αποστολές των foldable της Samsung θα φτάσουν τα 26 εκατ. το 2023

Δεδομένων των ήδη καλών επιδόσεων σε επίπεδο δεκαμήνου μάλιστα, η εταιρεία αναμένει ότι οι αποστολές των αναδιπλούμενων smartphone θα αυξηθούν κατά 73% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 16 εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ έως και το 2023 εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 26 εκατομμύρια.

Στις καλές επιδόσεις των foldables της Samsung, που αποτελεί τον κυρίαρχο της εν λόγω αγοράς, βοηθά και η ανοδική προτίμηση των καταναλωτών για premium συσκευές. Να θυμίσουμε ότι το 2021 οι πωλήσεις premium συσκευών smartphones στην παγκόσμια αγορά έφτασαν σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, αυξανόμενες κατά 24% σε ετήσια βάση σύμφωνα με το «Market Pulse Service» της Counterpoint Research. Μάλιστα ο ρυθμός ανάπτυξης τους έφτασε το 7%, όντας υπερ-τριπλάσιος του αντίστοιχου με τον οποίο κινήθηκε η συνολική αγορά smartphones το περασμένο έτος. Η κατηγορία premium από μόνη της συνέβαλε στο 27% των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone, το υψηλότερο μερίδιο που απέσπασε ποτέ.

Αντίστοιχα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ABI Research, έως το 2030 ένα στα δέκα smartphones, που θα πωλούνται παγκοσμίως, θα έχει αναδιπλούμενη οθόνη. Η δημοτικότητα των λεγόμενων foldable smartphones θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, καθώς πλέον τα «έξυπνα» κινητά εξελίσσονται σε «συσκευές-πολυεργαλεία» την ώρα που η εξ αποστάσεως εργασία παγιώνεται από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις.

Στις πρώτες επιλογές των εργαζομένων στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Samsung δε, υπάρχουν εργαζόμενοι συγκεκριμένων κλάδων που προτιμούν τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι εν λόγω συσκευές, όπως οι εργαζόμενοι στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό άλλωστε η εταιρεία επενδύει, μέσω συνεργασιών, στην προσαρμογή εφαρμογών που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον κλάδο.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή Bloomberg Professional, που αποτελεί μιας από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες από επαγγελματίες που ασχολούνται με τις επενδύσεις, όπως traders, αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων. Στην περίπτωση του Samsung Galaxy Fold4 η εν λόγω εφαρμογή παρέχει εύκολη περιήγηση και multitasking εν κινήσει χάρη στην προσαρμοστική διάταξη της. Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν πολύ εύκολα από την εξωτερική οθόνη , που είναι ιδανική για γρήγορες συνομιλίες Instant Bloomberg (IB), στη μεγάλη οθόνη που διευκολύνει την ανάγνωση ειδήσεων, την παρακολούθηση δεδομένων αγοράς σε πραγματικό χρόνο, την περιήγηση σε χαρτοφυλάκια ή την ανάλυση διαγραμμάτων. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα να κάνουν τη συνηθισμένη δουλειά τους με βελτιωμένο τρόπο στην αναδιπλούμενη συσκευή τους.

Μια άλλη εφαρμογή είναι και το DocuSign, το οποίο προσφέρει την κορυφαία παγκοσμίως λύση ηλεκτρονικής υπογραφής και χρησιμοποιείται από 24 από τις 25 κορυφαίες χρηματοοικονομικές εταιρείες του Fortune 500 έχει επίσης βελτιστοποιηθεί για να υποστηρίζεται σε Android 12L. Το Galaxy Z Fold4 διευκολύνει την διαδικασία υπογραφής συμφωνιών. Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να κάνουν drag and drop συνημμένα email σε λειτουργία multi-view απευθείας στην ηλεκτρονική υπογραφή DocuSign, να σφραγίζουν συμφωνίες γρήγορα εν κινήσει με το S Pen της Samsung και την ειδική υπογραφή Flex Mode.

Τέλος η Samsung έχει συνεργαστεί και με την IBM για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα, βοηθώντας τους πελάτες τους ενώ εργάζονται από οπουδήποτε. Η IBM iX, ο συνεργάτης για τον σχεδιασμό εμπειριών στο πλαίσιο της IBM Consulting, συνεργάστηκε με ένα κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την ανάπτυξη της εμπειρίας σε κινητά, βοηθώντας τους συμβούλους να έχουν γρήγορη πρόσβαση και να διαχειρίζονται πληροφορίες αγοράς και χαρτοφυλακίου. Η ενσωμάτωση του Samsung DeX και του S Pen επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με δεδομένα, να κάνουν drag and drop αρχεία μεταξύ εφαρμογών, να μεταφράζουν χειρόγραφα σε κείμενο και ακόμη και να αποτυπώνουν ψηφιακές υπογραφές σε ένα πλήρες περιβάλλον που μοιάζει με επιφάνεια εργασίας στην αναδιπλούμενη συσκευή τους. Η φιλοσοφία του ανοικτού χαρακτήρα της Samsung επέτρεψε επίσης την ενσωμάτωση άλλων δημοφιλών εφαρμογών για τηλεδιασκέψεις, επαφές πελατών, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και χρονοδιαγράμματα μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών εφαρμογών.

Τα πλεονεκτήματα του Galaxy Z Fold 4

Να θυμίσουμε ότι το Galaxy Z Fold4 , το αναδιπλούμενο smartphone τέταρτης γενιάς της Samsung, αποτελεί μια δυναμική, multitasking συσκευή, ιδανική για επαγγελματική χρήση. Παρά το μέγεθος του που χωράει άνετα στην τσέπη όταν βρίσκεται κλειστό, όταν ξεδιπλώνει ενσωματώνει μια μεγάλη, διευρυμένη οθόνη, διευκολύνοντας την εκτέλεση εργασιών συγκριτικά με τις παραδοσιακές οθόνες smartphone.

Η διευρυμένη οθόνη του Galaxy Z Fold4 προσφέρει μια μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, ώστε για να αξιοποιούνται στο έπακρο οι λειτουργίες desktop που η συσκευή ενσωματώνει. Ακόμη, η γραμμή εργασιών που μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τον χειρισμό πολλαπλών εργασιών και εφαρμογών, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται, να ανοίγουν και να εναλλάσσουν τη χρήση των εφαρμογών, χωρίς να διακόπτουν την εργασία τους.

Η μεγάλη οθόνη που διαθέτει το Galaxy Z Fold4 είναι, επίσης, ιδανική για εργασία σε πολλαπλά παράθυρα. Η συσκευή μπορεί να υποστηρίξει τη χρήση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων δύο παραθύρων της ίδιας εφαρμογής για συγκρίσεις. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να απαντούν στο email τους ενώ βλέπουν δύο καρτέλες του προγράμματος περιήγησης Chrome, ακριβώς όπως θα εργάζονταν από έναν υπολογιστή desktop με πολλαπλές οθόνες.

Το Galaxy Z Fold4 προσαρμόζεται επίσης στις ανάγκες της ροής εργασιών. Η λειτουργία Flex Mode εκτός του ότι προσφέρει μια hands-free εμπειρία κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων, αλλά πλέον μπορεί να υποστηρίξει δυνατότητες ηλεκτρονικής υπογραφής ή σημείωσης σε εφαρμογές συνεργατών, με τη χρήση του S Pen.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: Πρώτη στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες η Samsung για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Δύο νέα foldables και πολλά άλλα θα λανσάρει η Samsung στις 10 Αυγούστου

Σε πίεση η αγορά smartphones και ειδών τεχνολογίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider