Τα νέα Apple Watch Series 8 και το σούπερ αθλητικό Apple Watch Ultra

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα Apple Watch Series 8 και το σούπερ αθλητικό Apple Watch Ultra
Την έκπληξη με το Apple Watch Ultra έκανε η Apple - Όλα τα νέα έξυπνα ρολόγια που παρουσίασε η εταιρεία.

Τις φήμες για την κυκλοφορία όχι ενός αλλά τριών νέων έξυπνων ρολογιών επιβεβαίωσε η Apple συστήνοντας στο κοινό όχι μόνο τη νέα σειρά Apple Watch Series 8 αλλά και το οικονομικότερο Apple Watch SE καθώς και το πολυσυζητημένο νέο μοντέλο που απευθύνεται σε αθλητές και λάτρεις των σπορ, Apple Watch Ultra.

Apple Watch Series 8

Με παρόμοιο design με τα προηγούμενα μοντέλα, η 8η γενιά του έξυπνου ρολογιού της Apple, είναι εξοπλισμένη με έναν νέο αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος, σύμφωνα με την Apple, «πηγαίνει τη δέσμευσή της για την υγεία των γυναικών ένα βήμα πιο μακριά» ενώ διαθέτει ακόμα δύο νέους αισθητήρες κίνησης ικανούς να ανιχνεύουν αν έχετε πάθει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Στην περίπτωση του αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος δεν αποτελεί θερμόμετρο, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει ακόμα και μικροαλαγές της τάξης του 0,1 βαθμούς Κελσίου. Ο αισθητήρας αυτός ελέγχει τη θερμοκρασία του χρήστη κάθε πέντε δευτερόλεπτα και κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να παρέχει εμπλουτισμένες πληροφορίες σχετικά με την ωορρηξία των γυναικών και τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Φυσικά όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες αποθηκεύονται κρυπτογραφημένες για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

apple watch series 8

Όσο για τους αισθητήρες κίνησης, ενεργοποιούνται μόνο όταν οδηγείτε ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν την περίπτωση κάποιου τροχαίου ατυχήματος αλλά και να μην εξαντλούν την μπαταρία του ρολογιού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης, το νέο Apple Watch διαθέτει και λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία μπορεί να επεκτείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας από 18 ώρες που είναι κανονικά στις 36.

Τα νέα μοντέλα της σειράς θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου, σε 4 χρώματα με τιμή $399 για το μοντέλο GPS και $499 για τη Cellular έκδοση.

Δεύτερη γενιά Apple Watch SE

apple watch se

Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε και την δεύτερη γενιά του πιο οικονομικού της ρολογιού Apple Watch SE, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020. Το εν λόγω smartwatch προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Apple Watch σε πιο προσιτή τιμή. Η πίσω θήκη έχει επανασχεδιαστεί με ένα νέο σύνθετο υλικό από νάιλον ενώ το έξυπνο ρολόι είναι 20% ταχύτερο χάρη στο τσιπ S8, που φορά και η νέα σειρά Apple Watch Series 8.

Το Apple Watch SE δεύτερης γενιάς διατίθεται σε Midnight, Starlight και Silver, και η τιμή του ξεκινά από 249 δολάρια για το μοντέλο GPS και 299 δολάρια για την Cellular έκδοση. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα και θα είναι διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου.

Apple Watch Ultra

Πέρα από την 8η γενιά του Apple Watch βέβαια η εταιρεία παρουσίασε και το εξελιγμένο μοντέλο Apple Watch Ultra, ένα στιβαρό, premium smartwatch με ανανεωμένο σχεδιασμό, ανθεκτικότερα υλικά και πολλαπλές εφαρμογές για άθληση.

Το νέο Apple Watch Ultra, έχει μεγαλύτερη οθόνη με ένα νέο προστατευτικό κουμπιών στο πλάι, θήκη τιτανίου 49 χιλιοστών και επανασχεδιασμένη ψηφιακή κορώνα.

apple watch ultra

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να αναφέρουμε την φωτεινότητα της οθόνης η οποία φτάνει τα 2000 nits ώστε να κάνει εύκολη την ανάγνωσή ακόμα και κάτω από τον ήλιο αλλά και την ικανότητα των κουμπιών να ανταποκρίνονται ακόμα και αν ο χρήστης φορά γάντια, όπως συμβαίνει με αθλητές που προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδοποιός διαφορά είναι η δυνατότητα σύνδεσή του Apple Watch με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και η αυτονομία του η οποία φτάνει και στην περίπτωση του Apple Watch Ultra στις 36 ώρες, και σε low mode όπου ενεργοποιούνται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τις 60 ώρες ώστε να βγάζετε τρίαθλο χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

apple watch ultra

Βελτιωμένο είναι και το GPS πολλαπλών ζωνών του νέου Apple Watch, το οποίο περιλαμβάνει τη νέα συχνότητα L5.

Στα χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε αθλητές ή λάτρεις των sports θα πρέπει να προσθέσουμε τη δυνατότητα μετάβασης από το ένα σκέλος του τριάθλου στο επόμενο αλλά και μια σειρήνα 86 ντεσιμπέλ η οποία βοηθά στον εντοπισμό των αθλητών σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Εμπλουτισμένες λειτουργίες έχει και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αφού η αντοχή του στο νερό φτάνει τα WR 100 ενώ ανταποκρίνεται και στο kiteboarding.

apple watch ultra

Ενσωματωμένη υπάρχει μάλιστα κι εφαρμογή για όσους ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα, η οποία δείχνει την ώρα, το βάθος και την θερμοκρασία ενόσω βρίσκεστε κάτω από το νερό. Σημειωτέον ότι το ρολόι είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN 13319 για αυτοδύτες.

Το Apple Watch Ultra, κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τιμή $799 και διατίθεται με τρία νέα λουράκια έξτρα ανθεκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα iPhone 14 και όλα όσα θα μας παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου

iSquare: Ξεκινά σήμερα η εμπορική διάθεση των iPhone 13 Pro, iPhone 13 και Apple Watch Series 7 σε Ελλάδα και Κύπρο

Apple: 4 νέα iPhone 13, ανανεωμένο Apple Watch και φρέσκο iPad Mini - Όλα όσα παρουσίασε χθες η εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider