Rebrain Greece: Roadshow για τoν επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού - Πρώτη στάση, Λονδίνο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebrain Greece: Roadshow για τoν επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού - Πρώτη στάση, Λονδίνο
Ο μηχανισμός διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης έχει «ανοικτές» δεκάδες θέσεις εργασίας που αφορούν καλά αμειβόμενες ειδικότητες.

Στην Αγγλία και ακολούθως στη Γερμανία θα γίνουν οι πρώτες «στάσεις» της εκστρατείας επαναπατρισμού των Ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, μέσω της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας, Rebrain Greece.

Μάλιστα η διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης ειδικού σκοπού με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises», θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου και θα συμμετάσχουν 11 μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό να προσελκύσουν Έλληνες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης που σταδιοδρομούν στην Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για τις εταιρείες Alpha Bank, GEK Terna, Ernst & Young, ΔΕΗ, Helleniq Energy, Cosmote, Elvalhalcor, Cenergy Holdings, Lamda Development, AANG Holdings Group, DEMO Pharmaceutical.

Την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί μια επιτυχημένη συνέργεια του δημόσιου τομέα και του ελληνικού επιχειρείν, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να αντιμετωπιστεί συλλογικά το φαινόμενο του brain drain, θα «τρέξει» η ομάδα του Rebrain Greece, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Τι είναι το Rebrain Greece

Ο μηχανισμός διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης έχει «ανοικτές» δεκάδες θέσεις εργασίας που αφορούν καλά αμειβόμενες ειδικότητες όπως: Χημικοί μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι τεχνολόγοι μηχανικοί, Πολιτικοί μηχανικοί, Οικονομολόγοι και Οικονομικοί αναλυτές, Σχεδιαστές και αναλυτές λογισμικού και εφαρμογών, Σύμβουλοι πωλήσεων στον τομέα των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, Επαγγελματίες επιχειρήσεων και διοίκησης, Μηχανικοί βιομηχανίας και παραγωγής κ.α.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://platform.rebraingreece.gr/ οι εταιρίες επιλέγουν τις ειδικότητες, τις οποίες αναζητούν, από έναν κατάλογο με 268 επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης και, από την πλευρά του, ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει την αίτησή του για την προσφερόμενη θέση εργασίας που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, η εταιρία ενημερώνεται με e-mail και ακολουθεί συνέντευξη.

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό διάφοροι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι τα τραπεζικά ιδρύματα, οι εταιρίες συμβούλων, που παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους της πληροφορικής, της βιομηχανίας, των κατασκευών, κ.λπ., αλλά και νέοι κλάδοι που αναδύονται στο πλαίσιο της πράσινης οικονομίας και απασχόλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτές θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece

Β. Σπανάκης για Rebrain Greece: Προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα για κάλυψη αναγκών στην αγορά εργασίας

Rebrain Greece: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα που θα συνδέει προσφορά και ζήτηση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider