ΟΟΣΑ: Χάθηκαν 22 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: Χάθηκαν 22 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω Covid-19
H πλήρης επιστροφή στα επίπεδα απασχόλησης πριν από την πανδημία δεν θα πραγματοποιηθεί παρά μέχρι το τέλος του 2022.

Σχεδόν 22 εκατ. θέσεις εργασίας εκτιμάται πως έχουν «χαθεί» στις ανεπτυγμένες χώρες, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την εργασία ανέφερε πως τα προγράμματα αναστολής και διατήρησης που εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας έσωσαν περί τις 21 εκατ. θέσεις εργασίας, και όμως οι πιο πλούσιες χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργατών σε χαμηλόμισθα επαγγέλματα, τις οποίες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν.

Το Μάιο του 2021, η ανεργία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έπεσε στο 6,6%, όμως παρέμεινε τουλάχιστον 1% πάνω από τα προ-επιδημικά επίπεδα. Από τους 22 εκατομμύρια ανέργους που παραμένουν εκτός εργασίας, σε αυτές τις χώρες, τα 8 εκατομμύρια θεωρούνται «άνεργοι», ενώ τα 14 εκατομμύρια θεωρούνται «μη αναζητούντες εργασία».

Όπως αναφέρει το CNBC, σύμφωνα με την έκθεση, η πλήρης επιστροφή στα επίπεδα απασχόλησης πριν από την πανδημία δεν θα πραγματοποιηθεί παρά μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider