Στο «σφυρί» έναντι 3,45 εκατ. ευρώ έχει βγει το Thorne, ένα ιδιωτικό νησί 10,1 στρεμμάτων στα ανοικτά των ακτών του Πεμπροουκσάιρ στην Ουαλία. Το φρούριο της βικτωριανής εποχής χτίστηκε ως φυλάκιο για τη ναυτική βάση του Mίλφορντ Χέιβεν και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο. Ο χώρος των 754 τμ έχει ανακαινιστεί πλήρως και περιλαμβάνει 5 υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα, αίθουσα παιχνιδιών, μπαρ στην ταράτσα ενώ είναι εντελώς αυτόνομο με γεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και αντλίες θερμότητας.

Οι ιστορικές πύλες του ιδιωτικού νησιού που χτίστηκε ως αμυντικό φρούριο τη δεκαετία του 1850, όταν οι Βρετανοί ανησυχούσαν για τη δύναμη του γαλλικού ναυτικού, αποτελούν την κύρια είσοδο που οδηγεί σε μια αίθουσα με ανοιχτή ρεσεψιόν, τραπεζαρία και καθιστικό. Τα υπνοδωμάτια απλώνονται κατά μήκος των τοίχων του φρουρίου και προσφέρουν πανοραμική θέα στην ακτογραμμή του Πεμπροουκσάιρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 ακριβότερες πόλεις για HNWIs
Επί του παρόντος ανήκει στον επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Κόνερ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Appsbroker που αγόρασε το νησί το 2017 αφού είδε ένα σχετικό βίντεο στο YouTube. Τότε ήταν ερειπωμένο, αλλά διέκρινε το potential του ως έργο και ήταν έτοιμος για μια πρόκληση. «Νιώθω ότι όταν κάθεσαι στο γραφείο, μερικές φορές χρειάζεσαι κάτι που να σε διεγείρει εκτός της οικογένειας και των φίλων σου. Το Thorne είναι ένα εξαιρετικό μέσο ανακούφισης από το άγχος» τόνισε αναφορικά με την αγορά του Thorne.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει διοργανώσει και υπέροχα πάρτι στο νησί, συμπεριλαμβανομένου ενός αξέχαστου ολονύχτιου event με 80 καλεσμένους. «Είναι ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον. Κανείς δεν κοιτάζει το κινητό του και όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τα σκάφη και το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ. Έτσι, παρόλο που απέχει μόνο 300 μέτρα από την ξηρά, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα» εξήγησε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πωλητήριο» στο ινκόγκνιτο υπερπολυτελές superyacht του Μπιλ Γκέιτς
Μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 100 στρατιώτες ενώ η αναγκαιότητά του ως φυλάκιο για τις ένοπλες δυνάμεις «ξεθώριασε» με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να το πουλήσει το 1932. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πριν το «φάει» η παρακμή. Ο πρώην CEO της Appsbroker όταν το απέκτησε ήταν σε κακή κατάσταση: πλημμυρισμένο και χωρίς ρεύμα, ενώ χρειαζόταν σημαντική ανακαίνιση με τον ίδιο να ξοδεύει περίπου 2 εκατ. στερλίνες για την αγορά και το «λίφτινγκ».

«Ήταν το ακίνητο με τις περισσότερες προβολές στο Rightmove εκείνη τη χρονιά, και ήταν ερειπωμένο. Η ιδέα της ανακαίνισης ενός κτιρίου και του να καταλάβω πώς όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα η αντίστροφη όσμωση για την παροχή νερού, θα λειτουργούσαν με ό,τι είχαν ήδη κάνει οι Βικτωριανοί, μου άρεσε πολύ», επεσήμανε στο Bloomberg.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χρώμα - έκπληξη που κατακτά τα πιο hot ρολόγια
H ανακαίνιση διήρκεσε τέσσερα χρόνια, με μια ομάδα εργαζόμενων από την κατασκευαστική επιχείρηση να διαμένει στους στρατώνες του νησιού και να επιστρέφει στην ηπειρωτική χώρα με βάρδιες. Τα σκάφη δεν ήταν αρκετά για να μεταφέρουν τα απαραίτητα υλικά, οπότε υπήρξαν μέσα δύο ημέρες όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός μετέβη στο νησί αεροπορικώς με ελικόπτερο.