Majestic (Athens): Στο «σφυρί» για 48 εκατ. ευρώ το ακριβότερο ακίνητο στην Αθήνα

Σπίτι από μάρμαρο και ξύλο επιφάνειας 2.045 τ.μ. με 20 μπάνια, 20 υπνοδωμάτια και πιάτο την ανεπανάληπτη θέα του ιστορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας!
Majestic (Athens): Στο «σφυρί» για 48 εκατ. ευρώ το ακριβότερο ακίνητο στην Αθήνα

Σε δημοπρασία τέθηκε το σπίτι του σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη γωνία, Majestic Athens, το οποίο είναι το ακριβότερο ακίνητο στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πολυτελές κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.045 τετραγωνικών μέτρων, με 20 μπάνια, 20 υπνοδωμάτια και είναι από μάρμαρο και ξύλο, ενώ κοστίζει 48 εκατομμύρια ευρώ.

Εικόνα

Από την ταράτσα του μπορεί να δει κανείς την Ακρόπολη και την Πλάκα και πρόκειται για ένα οικοδόμημα μοναδικής αισθητικής. Όσον αφορά στις προσφορές, ο οίκος Sotheby's είχε αρχική τιμή 55 εκατ. ευρώ και πλέον το εν λόγω ακίνητο κοστίζει 45 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο οίκος Engel & Volkers είχε θέσει αρχική τιμή 50 εκατ. ευρώ για το σπίτι και πλέον η σημερινή τιμή του ακινήτου είναι στα 48 εκατ. ευρώ.

Εικόνα

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή «Μακρυγιάννη», μία «ανάσα» από την Πλάκα, το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας και της Ελλάδας συνολικά. Οι εσωτερικοί χώροι αποπνέουν μια αίσθηση... μεγαλοπρέπειας, ενώ η χρήση μαρμάρου και ξύλου προσδίδει την απαραίτητη δόση χλιδής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ακριβότερο ακίνητο μετά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, είναι ένα σπίτι 2 δισ. δολαρίων!

Την ίδια ώρα, η μεγάλη σκάλα με τα μαρμάρινα σκαλοπάτια, τα κάγκελα από μασίφ ξύλο και το σιδερένιο κιγκλίδωμα αποτελούν ακόμα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο κέντρο του υπερπολυτελούς κτηρίου, τονίζεται από τον οίκο. Όσο για το roof garden χαρακτηρίζεται ως «μια όαση στο κέντρο της πόλης και ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσει κανείς, απολαμβάνοντας θέα 180 μοιρών στην Αθήνα, από τον Εθνικό Κήπο μέχρι τη θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Quiet luxury: Κατακτά τον κόσμο της μόδας η ήσυχη τάση που «φωνάζει» πολυτέλεια

Περιτριγυρισμένο από υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Ηρώδειο, το Majestic βρίσκεται στο επίκεντρο της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής, ενώ ο αγοραστής του είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα Greek Golden Visa, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του οίκου και ρεπορτάζ διαφόρων ΜΜΕ.

Το Majestic έχει πέντε ορόφους

- Το ισόγειο αποτελείται από δύο εμπορικά ακίνητα 146 τ.μ. και 114 τ.μ., το καθένα με δική του άμεση πρόσβαση στο υπόγειο, και ένα διαμέρισμα κατοικίας 40 τ.μ.
- Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν τέσσερα διαμερίσματα που κυμαίνονται από 45 τ.μ. έως 115 τ.μ.
- Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος αποτελούνται από δύο διαμερίσματα ο καθένας, που κυμαίνονται από 160 τ.μ. έως 175 τ.μ.
- Στον τέταρτο όροφο, υπάρχει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 279 τ.μ.
- Στον πέμπτο όροφο, υπάρχει ένα διαμέρισμα παρόμοιου μεγέθους με του τέταρτου, με άμεση πρόσβαση στο roof garden.