Φαγητό με δύο αστέρια Michelin στο διάστημα: Το πιο ακριβό γεύμα στον κόσμο θα κοστίζει 495.000 δολάρια

Μια εταιρεία διαστημικού τουρισμού προσέλαβε τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Ράσμους Μανκ, για να δημιουργήσει ένα γεύμα που ξεπερνάει τα σύνορα της Γης.
Φαγητό με δύο αστέρια Michelin στο διάστημα: Το πιο ακριβό γεύμα στον κόσμο θα κοστίζει 495.000 δολάρια

Ξεχάστε τις κονσέρβες και τα φαγητά που τρώνε οι αστροναύτες στο διάστημα. Μια από τις πρώτες εταιρείες πολυτελούς διαστημικού τουρισμού είναι έτοιμη να σερβίρει ένα γεύμα στη στρατόσφαιρα που κοστίζει 495.000 δολάρια. Τώρα, το μόνο που μένει να βρουν είναι τους πρώτους που θα δεχθούν να πληρώσουν αυτό το αστρονομικό ποσό για τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμη: Old money aesthetic με το ολόχρυσο Polo79 των 73.000 δολαρίων της Piaget

Η SpaceVIP προσέλαβε πρόσφατα τον διάσημο σεφ Ράσμους Μανκ, του οποίου το εστιατόριο Alchemist σ την Κοπεγχάγη έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin, για να μαγειρέψει ένα από τα πιο εντυπωσιακά του γεύματά σε ένα διαστημικό αερόστατο.

Το Neptune της Space Perspective μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά οκτώ επιβάτες και έναν κυβερνήτη. Οι «αστροναύτες» που θα το επισκεφτούν θα φορούν κομψές διαστημικές στολές που θα σχεδιάσει ο οίκος μόδας Ogier.

Η Space Perspective, η οποία εδρεύει στο συγκρότημα της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, σχεδιάζει να ξεκινήσει επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις μέχρι το τέλος του 2024, ενώ οι εμπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν το 2025. Το εξάωρο ταξίδι θα περιλαμβάνει άνοδο με ταχύτητα 19 χιλιομέτρων/ώρα μέσα στην κάψουλα στα περίπου 100.000 πόδια, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν τη χερσόνησο της Φλόριντα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το γεύμα θα σερβίρεται καθώς ο ήλιος ανατέλλει πάνω από την καμπυλότητα της γης. Tο Wi-Fi επί του σκάφους θα επιτρέπει στους επισκέπτες να μεταδίδουν ζωντανά τα ταξίδια τους στα social media.

Ο Μανκ, ο οποίος επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλεί «ολιστική κουζίνα», θα ετοιμάσει μια σειρά από πιάτα «εμπνευσμένα από την εξερεύνηση του διαστήματος κατά τα τελευταία 60 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας». Πέρα από τη γαστρονομική απόλαυση, το φαγητό έχει σκοπό να εμπνεύσει μια συζήτηση για τον ρόλο της ανθρωπότητας στην προστασία του πλανήτη. «Θέλω να αναδείξω το φαγητό ως κοινό νήμα της ανθρώπινης ύπαρξής μας και θα έχει πραγματικά νόημα να το σερβίρω, ενώ ατενίζω την καμπυλότητα της Γης», ανέφερε ο σεφ σε δήλωσή του.

Ο ίδιος ο Μανκ λατρεύει το διάστημα από παιδί. Το Alchemist, το εστιατόριό του στην Κοπενχάγη διαθέτει έναν μεγάλο θόλο πάνω από τα τραπέζια, ο οποίος προβάλλει εικόνες του ουρανού, του διαστήματος, αλλά και τις θάλασσας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η SpaceVIP δήλωσε ότι θα διαθέσει τα έσοδα του ταξιδιού και του γεύματος για τη χρηματοδότηση του Space Prize, το οποίο η εταιρεία ίδρυσε για τη στήριξη και προώθηση των γυναικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM και την ισότητα των φύλων στη διαστημική οικονομία.