Το νέο «παιχνίδι» του Χάαλαντ: Ένα supercar με κινητήρα F1 αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ένας από τους 275 κατόχους της Mercedes AMG One, η οποία φτάνει την τελική ταχύτητα των 352 χιλιομέτρων την ώρα.
Το νέο «παιχνίδι» του Χάαλαντ: Ένα supercar με κινητήρα F1 αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μόλις έβαλε ένα από τα πιο εντυπωσιακά «γκολ» του τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι συμφώνησε με τη Mercedes για την αγορά του μοντέλου AMG One, το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιαστές του είναι το «πιο περίπλοκο» αυτοκίνητο στον κόσμο, επειδή τα χαρακτηριστικά του «βρίσκονται στα όρια του εφικτού».

Διαβάστε ακόμη: Νέες τάσεις στην αγορά πολυτελών ακινήτων: Οι νικητές του 2023 - Τα φετινά φαβορί

Αυτό το ολοκαίνουργιο supercar διαθέτει υβριδική μονάδα ισχύος που φτάνει τους 1.063 ίππους χάρη στον 1,6 λίτρων V6 υπερ-υβριδικό κινητήρα του, ο οποίος αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και έναν βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για τον ίδιο που χρησιμοποίησε η ομάδα της Mercedes στη Formula 1 τη σεζόν 2016-2017. Η μεγαλειώδης ισχύς του σημαίνει ότι επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και περνά τα 200 χλμ/ώρα σε επτά δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 352 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Χάαλαντ χρειάστηκε να πληρώσει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ένα ακριβό τίμημα που δεν σταμάτησε τον Νορβηγό, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους 274 ενδιαφερόμενους που κατέβαλαν επίσης αυτό το ποσό για να το κάνουν δικό τους.

Η Mercedes παρουσίασε αυτό το αποκλειστικό μοντέλο το 2017 με την ονομασία Project One στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και πέντε χρόνια αργότερα πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει μια αξιοζήλευτη και πολυτελή συλλογή αυτοκινήτων. Το γκαράζ του θα αποκτήσει νέο «αρχηγό» με την άφιξη της Mercedes AMG One, η οποία θα πάρει τη θέση της Rolls Royce Cullinan, του ακριβότερου οχήματος - μέχρι σήμερα - στο ρεπερτόριό του (335.000 ευρώ). Εκτός από αυτό το μοντέλο, στο γκαράζ του Χάαλαντ υπάρχουν επίσης το Range Rover Sport (135.000 ευρώ), το Audi R6 Avant (120.000 ευρώ) και η Mercedes-AMG GLE Coupé (100.000 ευρώ), μεταξύ άλλων.