To πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι είναι βγαλμένο από την εποχή της Μαρίας Αντουανέτας

Η τιμή για αυτή την εντυπωσιακή σουίτα φτάνει τα 50.000 ευρώ τη βραδιά.
To πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι είναι βγαλμένο από την εποχή της Μαρίας Αντουανέτας

Ορισμένα ξενοδοχεία είναι προορισμοί από μόνα τους. Προσφέρουν μαγευτική θέα στην πόλη που βρίσκονται, high end υπηρεσίες, καθώς και απολαύσεις που θα μπορούσε να έχει ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα. Στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Μόδας, βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ξενοδοχεία του πλανήτη, από μεγαλοπρεπή παλάτια μέχρι αρχιτεκτονικά ορόσημα.

Διαβάστε ακόμη: Η Αθήνα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της ΕΕ: «Μην κυκλοφορείτε την νύχτα»

Διάσημοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, αστέρες του κινηματογράφου, βασιλείς και σχεδιαστές μόδας έχουν κοσμήσει τις αίθουσές τους και έχουν αφήσει το στίγμα τους. Στεγάζουν μερικά από τα κορυφαία γκουρμέ εστιατόρια και μπαρ της πόλης, στα οποία ντόπιοι και τουρίστες σπεύδουν να μπουν. Μέσα σε όλη αυτή την πολυτέλεια, όμως, υπάρχει ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει, διαθέτοντας την πιο ακριβή σουίτα του Παρισιού και κατ’ επέκταση μία από τις ακριβότερες του πλανήτη.

Μιλάμε φυσικά για την αυτοκρατορική σουίτα του Ritz Paris, του αγαπημένου ξενοδοχείου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, αλλά και την Κοκό Σανέλ. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προχώρησε σε μια εντυπωσιακή ανακαίνιση 450 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, η οποία είχε ως στόχο να αποκαταστήσει τη φήμη του ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Το ιστορικό Bar Hemingway και η σχολή μαγειρικής Ritz Escoffier ανανεώθηκαν και προστέθηκαν καινοτομίες όπως το Salon Proust -που πήρε το όνομά του από τον θρυλικό Γάλλο συγγραφέα που συχνά δειπνούσε στο Ritz-. Το 2021, το ξενοδοχείο πρόσθεσε ένα ακόμη μπαρ εμπνευσμένο από την αστρολογία, και το 2022 το Ritz Paris Club & Spa αναγεννήθηκε με νέο concept.

Το Ritz του Παρισιού διαθέτει 13 μεγάλες σουίτες, με κάποιες από αυτές να έχουν πάρει το όνομα της Chanel και του Proust. Όμως, η ακριβότερη όλων είναι η αυτοκρατορική σουίτα (Suite Impériale) με θέα στην πλατεία Βαντόμ Η έκτασή της φτάνει τα 3.600 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός υπνοδωματίου που έχει διαμορφωθεί στο πρότυπο της κρεβατοκάμαρας της Μαρίας Αντουανέτας στις Βερσαλλίες.

A post shared by Ritz Paris (@ritzparis)

Τα τρία μπάνια της σουίτας διαθέτουν λεπτομέρειες από χρυσό, ενώ υπάρχουν δεκάδες αντίκες, όπως του ξενοδοχείου. Οι αντίκες περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι φωτιστικών τοίχου του Λουδοβίκου XVI, πολυελαίους και ένα εντυπωσιακό ρολόι.

Όσο για την τιμή της διανυκτέρευσης εκεί; Αγγίζει τα 50.000 ευρώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ