Lamborghini: Δημιούργησε το πρώτο «εξημερωμένο» supercar για οδήγηση εκτός πίστας

Ονειρευόσασταν πάντα να οδηγήσετε μια Lamborghini; Τώρα μπορείτε καθώς η θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε το πρώτο «εκτός πίστας» όχημα.
Lamborghini: Δημιούργησε το πρώτο «εξημερωμένο» supercar για οδήγηση εκτός πίστας

Το τμήμα Racing της Lamborghini έκρυβε μια έκπληξη για τους οπαδούς της αυτοκίνησης. Με αφορμή την 10η επέτειο της Huracán, δημιούργησε το πρώτο όχημα με προδιαγραφές εκτός αγωνιστικής πίστας, το μοναδικό Huracán STO SC 10° Anniversario.

Πρόκειται για μια μετατροπή ενός supercar, πραγματικού θηρίου της αγωνιστικής πίστας που θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε κάθε δρόμο χωρίς να χάσει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του.

Σχεδιαστική τελειότητα για ένα αγωνιστικό θηρίο

Η σχεδιαστική ομάδα Squadra Corse δεν έχει αγγίξει τον κινητήρα V-10 των 5,2 λίτρων του supercar (που σημαίνει ότι εξακολουθεί να παράγει 631 ίππους), αλλά έχει προσθέσει πολλά σημεία χωρίς στερούν το παραμικρό από την δυναμική του. Πρόκειται για νέες αεροδυναμικές προσθήκες, όπως η οροφή από ανθρακονήματα και ένα «πειραγμένο» πίσω φτερό που είναι τρεις βαθμούς πιο κοφτερό από το αγωνιστικό STO.

Οι αλλαγές αυτές που δεν είναι διόλου αμελητέες αυξάνουν την κάθετη δύναμη του οχήματος παράλληλα με την σταθεροποίησή του στον δρόμο. Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται και το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο Akrapovic, τα αγωνιστικά αμορτισέρ και οι ρυθμιζόμενοι αποσβεστήρες τεσσάρων κατευθύνσεων.

Το όχημα διαθέτει ειδικά ελαστικά Bridgestone για καλύτερο κράτημα στο δρόμο και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους Παγκόσμιους Τελικούς της Lamborghini 2023 στη Vallelunga της Ιταλίας.

Εικόνα

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου με τα σχεδιαστικά αιχμηρά άκρα είναι βαμμένο με πράσινο Verde Mantis και μαύρο Nero Noctics, έναν τολμηρό συνδυασμό που τονίζεται με μια τρίχρωμη αγωνιστική λωρίδα στη μέση του και μια κόκκινη λωρίδα Rosso Mars, αποκαλύπτοντας τον καλά κρυμμένο χαρακτήρα ενός supercar.

Το εντυπωσιακό «πακέτο» ολοκληρώνει ένα σετ από γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλλά και τα μαύρα αγωνιστικά καθίσματα με πράσινες ραφές.

Καθώς πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τιμή πώλησης, όμως οι ειδικοί της αυτοκίνησης αναφέρουν πως όταν θα δημοπρατηθεί, η τιμή του θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 335.000 $ της κατασκευής του...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ