Από την Amazon μέχρι την Apple: Οι 5 πιο ακριβές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο

Κι όμως, ούτε η Tesla, αλλά ούτε και η Meta βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των πιο πολύτιμων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο.
Από την Amazon μέχρι την Apple: Οι 5 πιο ακριβές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο

Χρόνο με το χρόνο, οι εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσονται ραγδαία, ενώ παράλληλα αποκομίζουν και κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέσα στο 2023 αυτοί οι τιτάνες της τεχνολογίας πέτυχαν πρωτοφανή οικονομική επιτυχία, εδραιώνοντας την ιδιότητά τους ως ηγέτες της τεχνολογικής επανάστασης τη χρονιά που μας πέρασε.

Διαβάστε ακόμη: Εμπνευσμένη από έναν θρυλικό οδηγό της F1: Αυτή είναι η καρέκλα γραφείου που κοστίζει 33.000 ευρώ

Από την τεχνητή νοημοσύνη έως την επικοινωνία, υπάρχουν εταιρείες-κολοσσοί που πρωτοπορούν διαρκώς στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον. Οι παρακάτω είναι οι πέντε που αυτή τη στιγμή έχουν την μεγαλύτερη εκτιμώμενη χρηματιστηριακή αξίας. Κι όμως, ούτε η Tesla, αλλά ούτε και η Meta (Facebook) βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των πιο πολύτιμων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο.

5. NVIDIA

Τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία: 1,22 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η NVIDIA είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ειδικεύονται στις τεχνολογίες GPU (κάρτες γραφικών) και κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι κάρτες γραφικών της εταιρείας χρησιμοποιούνται σε ποικίλες εφαρμογές, όπως παιχνίδια, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα κέντρα δεδομένων, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους κορυφαίους παίκτες σε αυτή την αναδυόμενη τεχνολογία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει επίσης νέες λύσεις υλικού και λογισμικού για την προώθηση της έρευνας της τεχνητής νοημοσύνης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους υπερυπολογιστές. Την ίδια στιγμή η NVIDIA συνεχίζει να επεκτείνεται και να αποκομίζει τεράστια κέρδη που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια καθαρή της αξία και την δύναμή της στην αγορά.

4. Alphabet Inc. (Google)

Τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία: 1,72 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Alphabet Inc., η μητρική της Google, συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων εταιρειών τεχνολογίας. Η Google είναι ο κορυφαίος παίκτης στις μηχανές αναζήτησης και διαφήμισης στο διαδίκτυο και επιπλέον είναι γνωστή για διάφορα προϊόντα της, όπως το GMail. Εκτός από τη ναυαρχίδα της εταιρείας (τη μηχανή αναζήτησης), το λειτουργικό σύστημα Android της Google τρέχει σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο έξυπνες συσκευές παγκοσμίως.

Η Google είναι επίσης ηγέτης της αγοράς στο cloud computing, μέσω του Google Cloud. Το ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο της Alphabet περιλαμβάνει επίσης τη Waymo, μια θυγατρική εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων, καθώς και επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη.

3. Amazon.com Inc.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amazon (@amazon)

Τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία: 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια

Πρόκειται για έναν κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, που ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos και λειτούργησε αρχικά ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ύψους άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων προέκυψε από τις λιανικές δραστηριότητες της εταιρείας, το εκτεταμένο δίκτυο logistics και το ευρύ φάσμα προϊόντων/υπηρεσιών. Η Amazon γνώρισε μεγάλη άνθιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, λόγων των πολλών οnline παραγγελιών παγκοσμίως.

2. Microsoft Corporation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Microsoft (@microsoft)

Τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία: 2,78 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Microsoft Corporation είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Τα Windows είναι το κύριο προϊόν της εταιρείας, ενώ το πρόγραμμα Office (Word, Excel, Powerpoint) χηρσιμοποιείται επίσης ευρέως σε παγκόσμιο επίπεδο. Στρατηγικές εξαγορές, όπως το LinkedIn και το GitHub, έχουν αυξήσει περαιτέρω την επιρροή της εταιρείας.

1. Apple Inc.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη apple (@apple)

Τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία: 2,95 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Apple Inc. είναι η ακριβότερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο για το 2023, με την αξία της να φτάνει πλέον σχεδόν τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το iPhone, το iPad και οι υπολογιστές iMac είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά προϊόντα της Apple, τα οποία συνεχίζουν να γοητεύουν τους πελάτες παγκοσμίως.

Η Apple φημίζεται για την καινοτομία της στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, σε σημείο που η συντριπτική πλειονότητα του υλικού που βλέπουμε στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο φέρει το λογότυπο της Apple. Το App Store, η Apple Music και το iCloud είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες του οικοσυστήματός της που της αποφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ