Γιατί μια κρεμ μπλούζα μπορεί να πουληθεί για 100.000 ευρώ;

Πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε μια κρεμ μπλούζα με ροζ φιόγκο στο λαιμό; Κάποιοι αναμένεται να πληρώσουν σχεδόν 100.000 ευρώ καθώς δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μπλούζα…
Γιατί μια κρεμ μπλούζα μπορεί να πουληθεί για 100.000 ευρώ;

Να κοστίζει 80, άντε το πολύ 150 ευρώ; Και όμως, κάποιοι αδιαφορώντας για την αρχική τιμή της, δέχονται με ευχαρίστηση να πληρώσουν έως και 91.000 ευρώ για να αποκτήσουν μια απλή κρεμ μπλούζα με ροζ φιόγκο, που όμως αποτέλεσε κομμάτι της σύγχρονη ιστορίας.

Ο λόγος για την μπλούζα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το 1981, στο πορτρέτο του αρραβώνα της. Η ροζ κρεμ μπλούζα με γιακά που μοιάζει με βολάν θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Julien's Auctions σε τιμή που μπορεί να φτάσει και τις 91.000 ευρώ (80.000 λίρες) στο Μπέβερλι Χιλς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Guardian.

Η διάσημη μπλούζα δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές David και Elizabeth Emanuel, οι οποίοι έπειτα σχεδίασαν και το νυφικό της Νταϊάνα και φωτογραφήθηκε από τον φωτογράφο Σνόουντον για να δημοσιευθεί στο περιοδικό Vogue τον Φεβρουάριο του 1981.

Κομμάτι της σύγχρονη ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας, η θρυλική μπλούζα, είχε προηγουμένως εκτεθεί στο Παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο ως μέρος της έκθεσης «Diana: Her Fashion Story till 2019».

Το συγκεκριμένο ένδυμα αναμένεται να συγκεντρώσει την προσοχή των συλλεκτών από όλο τον κόσμο καθώς η περίοδος πώλησής του συνέπεσε με την προβολή των νέων επεισοδίων της σειράς «The Crown» στο Netflix, αναζωπυρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ