Mercedes-Benz: Γεγονός το πρώτο φουτουριστικό σημείο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

To γερμανικό πολυτελές brand θέλει να ανοίξει 400 πρατήρια φόρτισης έως το 2027
Mercedes-Benz

Βγαλμένο από φουτουριστική ταινία, το πρώτο σημείο φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα της Mercedes-Benz, είναι ήδη γεγονός στην Αμερική.
Ο σταθμός, που βρίσκεται στο Sandy Springs της Τζόρτζια, δεν απευθύνεται μόνο σε οδηγούς της Mercedes αλλά και σε όσους διαθέτουν ηλεκτροκίνητο όχημα.

Στο σημείο φόρτισης, οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους με ρυθμό έως και 400 W, επιτρέποντας σε ορισμένα οχήματα να αυξάνουν τη χωρητικότητα της μπαταρίας από 10 έως 80% σε μόλις 20 λεπτά. Οι φορτιστές διαθέτουν υποδοχές για όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στις ΗΠΑ ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Σαν να βγήκε από το Matrix…

Όσο για τον φουτουριστικό σταθμό μοιάζει πραγματικά βγαλμένος από το Μatrix με φορτιστές που δηλώνουν αν είναι reserve για κάποιον άλλο πελάτη ή έτοιμοι για χρήση καθώς προτεραιότητα έχουν πάντα οι κάτοχοι οχημάτων Mercedes που «κλείνουν» τη φόρτισή τους μέσω της εφαρμογής Charge me της εταιρείας.

Εικόνα
Mercedes-Benz

Το σημείο φόρτισης είναι καλυμμένο με ηλιακό θόλο με φωτοβολταϊκά για να προσφέρει κάλυψη στους πελάτες από τις καιρικές συνθήκες παράγοντας παράλληλα «καθαρή» ενέργεια. Στο πολυτελές σαλόνι, οι πελάτες μπορούν όσο περιμένουν να φορτίσει το όχημά τους να απολαύσουν το αναψυκτικό τους ή να κάνουν τα ψώνια τους από το σημείο λιανικής που βρίσκεται εκεί.

Η Mercedes σχεδιάζει την επέκταση αυτών των σημείων φόρτισης τα επόμενα χρόνια στοχεύοντας μάλιστα στα 400 σημεία ως το 2027.

Αλλά δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προχώρησε στη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης. Η Tesla διαθέτει ήδη ένα παρόμοιο δίκτυο που εκτείνεται και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ ενώ αντίστοιχο πλάνο έχει στα σκαριά και η Porsche, που προς το παρόν το δίκτυό της βρίσκεται μόνο εντός Γερμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ