Τα κουτιά από «χρυσάφι» μέσα στα οποία ταξιδεύουν τα μεγάλα αθλητικά τρόπαια

Από τη Χρυσή Μπάλα μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο οίκος Louis Vuitton ξέρει πώς να μεταφέρει τα πιο σημαντικά τρόπαια με ασφάλεια και στιλ.
Τα κουτιά από «χρυσάφι» μέσα στα οποία ταξιδεύουν τα μεγάλα αθλητικά τρόπαια

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε πρόσφατα την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, φτάνοντας σε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ. Ο Αργεντινός επιθετικός κράτησε στα χέρια του το πολύτιμο βραβείο, όμως, αναρωτήθηκε κανείς πώς αυτό ταξίδεψε μέχρι το Θέατρο του Σατελέ στο Παρίσι; Όπως κάθε σπουδαίο έπαθλο, έτσι και η Χρυσή Μπάλα μεταφέρθηκε με ασφάλεια μέσα σε ένα από τα πιο ακριβά μπαούλα του πλανήτη, που κατασκευάζει ο οίκος Louis Vuitton.

Διαβάστε ακόμη: Για 34 εκατ. δολάρια πούλησε η JLo την έπαυλή της στην Καλιφόρνια

Το κουτί που μετέφερε το τρόπαιο που ανέδειξε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, το έχει επιμελήθηκε ο γαλλικός οίκος και φυσικά ήταν καλυμμένο με τον θρυλικό καμβά Monogram, ενώ είχε και με δύο αναδιπλούμενες μπροστινές όψεις διακοσμημένες με το γνωστό V.

Εικόνα

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα κουτί του οίκου Louis Vuitton να μεταφέρει ένα σπουδαίο τρόπαιο.

Για την προστασία του τροπαίου του πιο διάσημου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, του NBA, η Louis Vuitton εμπνέεται από τις ταξιδιωτικά μπαούλα που παράγει ο οίκος εδώ και 160 χρόνια και περιέχει όλα τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του, καθώς και ένα μαλακό εσωτερικό από μικροΐνες με το λογότυπο της 75ης επετείου του NBA.

Εικόνα

Παράλληλα, πρόσφατα σχεδίασε το κουτί που φιλοξένησε το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Στο πλάι του είναι ζωγραφισμένοι λατινικοί αριθμοί που αντιπροσωπεύουν το 15, τον αριθμό των παικτών μιας ομάδας ράγκμπι.

Στο εσωτερικό είναι χαραγμένη η φράση "France 2023", ένα στοιχείο που έχει κατασκευαστεί κατά παραγγελία για αυτό το τρόπαιο.

Εικόνα

Η Louis Vuitton δημιούργησε, επίσης, ένα μπαούλο εμπνευσμένο από την ιστορία του εμβληματικού βραβείου της Formula 1 για το Grand Prix του Μονακό.

Έτσι ο εμβληματικός καμβάς Monogram κοσμείται με το κόκκινο της σημαίας του Μονακό, ενώ οι γραμμές που διαγράφουν το V για τη νίκη είναι κεντημένες με μια λευκή γραμμή που θυμίζει την πίστα δρόμου στην οποία διεξάγεται ο αγώνας. Το custom-made κουτί φιλοξενεί ένα τρόπαιο εμπνευσμένο από τις 19 χαρακτηριστικές καμπύλες της συγκεκριμένης πίστας.

Εικόνα

Και μιας και μιλήσαμε για Παγκόσμια Κύπελλα, ένα κουτί Louis Vuitton είδαμε να μεταφέρει και το τρόπαιο του Μουντιάλ, κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων.

Το κύπελλο, το οποίο ζυγίζει λίγο πάνω από 6 κιλά, ταξίδεψε σε αυτό το μπαούλο μέχρι το Κατάρ πριν από περίπου ένα χρόνο. Είναι επενδυμένο με έναν ελαφρύ αλλά ανθεκτικό καμβά Monogram από τιτάνιο με χάραξη λέιζερ.

Εικόνα

Πάμε και λίγο στο τένις; Ένα τέτοιο άθλημα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του γαλλικού οίκου μόδας, ο οποίος έχει σχεδιάσει το ειδικό κουτί που μεταφέρεται το τρόπαιο του Davis Cup, δηλαδή το Παγκόσμιο Κύπελλο του Τένις. Το συγκεκριμένο κουτί είναι χειροποίητo και το ασυνήθιστο κυκλικό του σχήμα - που θυμίζει γιγάντια τούρτα - είναι εμπνευσμένο από τη βάση του κυπέλλου.

Έχει διπλό άνοιγμα και είναι γεμάτο μικρές λεπτομέρειες, όπως ο καμβάς Louis Vuitton Monogram Macassar από τον οποίο είναι κατασκευασμένο, τα δερμάτινα διακοσμητικά και τα κούμπωμα από παλλάδιο και ορείχαλκο ή το λογότυπο Davis Cup που είναι τυπωμένο στο εσωτερικό του.

Εικόνα

Τέλος, το Κύπελλο Αμερικής θεωρείται ο παλαιότερος ιστιοπλοϊκός διαγωνισμός στον κόσμο κι έτσι η Louis Vuitton αποφάσισε να αφήσει κι εκεί το σημάδι της. Δημιουργήθηκε το 1851, είναι επίσης μια από τις πιο δύσκολες αθλητικές προκλήσεις και στη μακρά ιστορία του μόνο τρεις χώρες το έχουν κερδίσει: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νέα Ζηλανδία και η Ελβετία.

Το 1983, η ιστορία αυτού του διάσημου τουρνουά συνδέθηκε με το καινοτόμο όραμα της Louis Vuitton, που αναζητά πάντα νέους ορίζοντες, δημιουργώντας το τρόπαιο Louis Vuitton Cup, στο οποίο οι διεκδικητές πρέπει να ανταγωνιστούν τον νικητή της προηγούμενης διοργάνωσης. Για αυτή τη σημαντική περίσταση, στην οποία η Louis Vuitton γίνεται Title Partner, ο οίκος σχεδίασε δύο κουτιά για να φιλοξενήσει το τρόπαιο του America's Cup και το τρόπαιο Louis Vuitton America's Cup. Ο σχεδιασμός αυτών των κουτιών έγινε κατά παραγγελία στο εργαστήριο Asnières του οίκου και αντικατοπτρίζει το πάθος του για τον αθλητισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ