Taylor Swift: H 33χρονη τραγουδίστρια μπήκε και επίσημα στο club των δισεκατομμυριούχων

Οι live εμφανίσεις της ποπ σταρ αυξάνουν κατά πολύ τον τραπεζικό της λογαριασμό, αλλά επηρεάζουν και την αμερικανική οικονομία στο σύνολο της.
Taylor Swift: H 33χρονη τραγουδίστρια μπήκε και επίσημα στο club των δισεκατομμυριούχων

Η Taylor Swift διανύει μια πραγματικά σπουδαία χρονιά. Εκτός από την επιτυχία της περιοδείας της με τίτλο Eras Tour και της ταινίας που βασίζεται σε αυτήν, η ποπ σταρ μπήκε και επίσημα πλέον στο κλειστό club των δισεκατομμυριούχων, όπως ανέφερε την Πέμπτη (26/10) το Bloomberg. Το πρακτορείο υπολογίζει την καθαρή της αξία της τραγουδίστριας σε 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια, με τα χρήματα αυτά να προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τη μουσική της και τις εμφανίσεις της.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το πιο πολυπόθητο ρολόι στον κόσμο: Τι ψάχνουν περισσότερο οι συλλέκτες

«Κάθε συνεργασία και επιχειρηματική κίνηση που κάνει είναι μέρος ενός ευρύτερου, σχολαστικά δομημένου σχεδίου», δήλωσε στο Bloomberg η Stacy Jones, ιδρύτρια του πρακτορείου μάρκετινγκ Hollywood Branded. «Δεν είναι απλώς εντυπωσιακό, είναι αριστοτεχνικό αυτό που κάνει η Taylor Swift», συμπλήρωσε.

Για να φτάσει στον αριθμό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το Bloomberg εξέτασε μόνο τα περιουσιακά στοιχεία και τα κέρδη που μπορούσαν να επιβεβαιωθούν ή να ελεγχθούν με δημόσια δημοσιευμένα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μια αρκετά συντηρητική εκτίμηση. Το δημοσίευμα έχει μελετήσει επίσης τον φόρο εισοδήματος, τα έξοδα παραγωγής, τα έξοδα ταξιδιού και τις προμήθειες που καταβάλλονται σε άτομα που βρίσκονται στον περίγυρο της Swift.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Οι μεγαλύτερες πηγές εσόδων για τη Swift είναι μακράν ο μουσικός της κατάλογος και οι συναυλίες της. Μόνο τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει από το 2019 και μετά αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις εισιτηρίων και merch από τις συναυλίες της, εν τω μεταξύ, έχουν συγκεντρώσει 370 εκατομμύρια δολάρια. Κερδίζει λιγότερα -αν και εξακολουθεί να είναι σημαντικό ποσό- από το Spotify και το YouTube (120 εκατομμύρια δολάρια), τα πέντε ακίνητα που της ανήκουν (110 εκατομμύρια δολάρια) και τα δικαιώματα από τις πωλήσεις της μουσικής της (80 εκατομμύρια δολάρια).

«Εκτός από ταλέντο στη μουσική, η Taylor Swift είναι και σπουδαία οικονομολόγος», δήλωσε στο Bloomberg η Carolyn Sloane, οικονομολόγος ειδικευμένη σε θέματα εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η επιτυχία της τραγουδίστριας επηρεάζει επίσης τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και την αμερικανική οικονομία γενικότερα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας της, οι πόλεις είδαν αυξημένα έσοδα σε όλους τους τομείς, με το Χιούστον να αναφέρει αύξηση 136% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 και την Τάμπα να βλέπει αύξηση 26% σε σύγκριση με τις δύο εβδομάδες πριν και μετά τη συναυλία της Swift. Συνολικά, οι συναυλίες της τραγουδίστριας πρόσθεσαν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg.

Και η Swift δεν έχει τελειώσει ακόμα: Έχει ακόμα πολλές διεθνείς στάσεις για την περιοδεία Eras Tour που ακολουθεί, με την Ελλάδα να υπάρχει ακόμη σαν σκέψη στο μυαλό της (αν και το ΟΑΚΑ πλέον δεν είναι διαθέσιμο). Επιπλέον, ειδικοί σε θέματα μουσικής αποτίμησης λένε ότι ο συνολικός κατάλογός της θα μπορούσε να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από μόνος του.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Φαίνεται ότι τα πιο τρελά όνειρα της τραγουδίστριας έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα. Μένει να δούμε αν υπάρχει ταβάνι σε αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ