Τέλος στα ρωσικά διαμάντια βάζουν οι G7

Φρένο στην εισαγωγή διαμαντιών από τη Ρωσία πατούν οι G7 ως το τέλος Οκτωβρίου.
Τέλος στα ρωσικά διαμάντια βάζουν οι G7

«Φρένο» στις εισαγωγές διαμαντιών από τη Ρωσία βάζουν οι G7 καθώς ανακοίνωσή τους για το θέμα αναμένεται εντός των ημερών. Στο πλαίσιο του 12ου πακέτου κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, οι G7, θα ανακοινώσουν την απαγόρευση εισαγωγής διαμαντιών από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του μήνα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές σύμφωνα με το Reuters.

Στο επίκεντρο του νέου πακέτου κυρώσεων βρίσκονται τα ρωσικά διαμάντια με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται από μέρα σε μέρα. Σύμφωνα με δηλώσεις ενός διπλωμάτη της Ε.Ε. «Χρειαζόμαστε την τελική επικύρωση των G7 πριν μεταφραστεί η απαγόρευση σε νομικό κείμενο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Οι G7 πραγματοποίησαν τεχνική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν διάφορες προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Ινδία, τους βιομηχανικούς ομίλους και το Βέλγιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι «διεξάγονται συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των μελών της G7 με το Βέλγιο, σε συνδυασμό με οικονομικούς παράγοντες στους τομείς των διαμαντιών».

Η εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει την παγκόσμια αγορά, ενώ οι τιμές πώλησης διαμαντιών ενδέχεται να σημειώσουν διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ