Μάρλον Μπράντο: Τα 2,2 εκατ. δολάρια αγγίζει σε δημοπρασία το Rolex που φορούσε στο «Αποκάλυψη Τώρα»

«Αν κοιτάζουν το ρολόι μου στην ταινία, σημαίνει πως δεν είμαι καλός ηθοποιός» είπε ο Μάρλον Μπράντο στα γυρίσματα της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα» όταν του ζητήθηκε να βγάλει το Rolex του, που τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.
Μάρλον Μπράντο: Τα 2,2 εκατ. δολάρια αγγίζει σε δημοπρασία το Rolex που φορούσε στο «Αποκάλυψη Τώρα»

Το Rolex GMT-Master του Μάρλον Μπράντο που φορούσε στα γυρίσματα του Apocalypse Now το 1979 πωλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του για σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Τώρα, το διάσημο ρολόι από ανοξείδωτο χάλυβα βγάνει ξανά σε δημοπρασία και οι γνώστες της αγοράς αναφέρουν πως θα μπορούσε να πιάσει ακόμη περισσότερα χρήματα.

Τα χαραγμένα αρχικά στη θήκη

Το ρολόι του συνταγματάρχη Κουρτς θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's στην κατηγορία αντικειμένων με τίτλο "Passion for Time", που περιλαμβάνει 113 διάσημα-συλλεκτικά ρολόγια και θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στη Γενεύη. Στα «ατού» του διάσημου ρολογιού πέρα από τη συμμετοχή του στην ταινία είναι και τα αρχικά «M. Μπράντο» που χάραξε ο ίδιος ο σταρ στη θήκη του ρολογιού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Εικόνα

Γιατί αρνήθηκε να το βγάλει στα γυρίσματα της ταινίας;

Το αυτόματο ρολόι συνοδεύεται από δύο διαφορετικά μπρασελέ "M B" σχεδιασμένα από τον Attila Aszodi. Πριν βγει για πρώτη φορά σε δημοπρασία, το ρολόι δωρίστηκε από τον Μπράντο στην υιοθετημένη κόρη του, Πέτρα Μπράντο Φίσερ το 1995. Μαζί με ρολόι, ο νέος ιδιοκτήτης θα λάβει και μια επιστολή του Μπράντο στην κόρη του που συνόδευε το δώρο και της έλεγε πόσο περήφανος είναι για τα κατορθώματά της καθώς και μια άλλη επιστολή της 25χρονης τότε βοηθού του, Κάρολιν Μπάρετ και μητέρας της Πέτρα.

Η ίδια θυμάται πως ο Μπράντο φορούσε το ρολόι στο Apocalypse Now που διαδραματίζεται στις Φιλιππίνες. Όταν ο σκηνοθέτης του ζήτησε να το βγάλει για γυρίσματα, εκείνος απάντησε «Αν κοιτάζουν το ρολόι μου, τότε δεν κάνω τη δουλειά μου ως ηθοποιός»…Μετά την απάντηση αυτή, η παραγωγή του επέτρεψε να το φοράει στην ταινία.

Ένα μυθικό ρολόι που μετρούσε λεπτά κινηματογραφικής ιστορίας

Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται ότι το ρολόι είναι καλοδιατηρημένο, στην ίδια κατάσταση και με τον ίδιο λαστιχένιο ιμάντα όπως όταν το παρέλαβε η Φίσερ. Επιπλέον, η θήκη δεν έχει γυαλιστεί ποτέ και το καντράν Mark IV φαίνεται να έχει παλιώσει αρμονικά. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ρολόι θα μπορούσε να πουληθεί μεταξύ 1,1 και 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία του Christies που ήδη δέχεται προσφορές για το διάσημο αντικείμενο με «άρωμα» Χόλιγουντ.