Η Prada στο διάστημα: Ο πρώτος οίκος μόδας που θα σχεδιάσει στολή αστροναύτη

Η Prada σε συνεργασία με την Axiom Space θα σχεδιάσει διαστημικές στολές για μια νέα αποστολή της NASA στη Σελήνη.
Η Prada στο διάστημα: Ο πρώτος οίκος μόδας που θα σχεδιάσει στολή αστροναύτη

Το ταξίδια στο διάστημα ετοιμάζονται να αποκτήσουν την κομψότητα που τους αντιστοιχεί. Κι αυτό γιατί η Axiom Space, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό διαστημικών στολών, συνεργάζεται με την Prada για να σχεδιάσει τις στολές που θα φορέσουν τα μέλη της αποστολής Artemis III, όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι δύο εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη: 10 συνήθειες των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων που μπορούμε να αντιγράψουμε

Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη να ταξιδέψει στο φεγγάρι το 2025 και θα είναι η πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσεδάφιση μετά το Apollo 17. Η Prada, λοιπόν, θα γίνει τότε ο πρώτος οίκος μόδας που θα έχει σχεδιάσει στολή αστροναύτη. «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή την ιστορική αποστολή με την Axiom Space», δήλωσε ο Λορέντζο Μπερτέλι, διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου Prada.

Εικόνα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, οι μηχανικοί της Prada θα συνεργαστούν με την ομάδα συστημάτων της Axiom Space για να τελειοποιήσουν τα υλικά, που είναι κατάλληλα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Η διαστημική στολή Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) θα περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες που θα επιτρέπουν στους αστροναύτες να ζουν και να εργάζονται στο φεγγάρι και γύρω από αυτό. Αυτό σημαίνει αυξημένη ευελιξία, καλύτερη προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον και εξειδικευμένα εργαλεία για τη διεξαγωγή ερευνών.

«Οι δεκαετίες πειραματισμών μας, η τεχνολογία αιχμής και η τεχνογνωσία σχεδιασμού μας, θα εφαρμοστούν τώρα στο σχεδιασμό μιας διαστημικής στολής για την εποχή της Artemis», συμπλήρωσε ο Μπερτέλι. «Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή της δύναμης της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της καινοτομίας για την πρόοδο του πολιτισμού».

Η Axiom Space, από την πλευρά της, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Πραγματοποιεί αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και διαχειρίζεται επίσης τον πρώτο εμπορικό διαστημικό σταθμό στον κόσμο σε χαμηλή γήινη τροχιά. Αν και ο τελικός σχεδιασμός των νέων διαστημικών στολών δεν είναι ακόμη γνωστός, είναι πιθανό η συνεργασία της εταιρείας με την Prada να συνεχιστεί και στον κόσμο της μόδας.

Εικόνα

«Η τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της Prada με τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές κατασκευής και τις καινοτόμες σχεδιαστικές έννοιες θα φέρει προηγμένες τεχνολογίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην εξασφάλιση όχι μόνο της άνεσης των αστροναυτών στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά και των απαραίτητων εκτιμήσεων για τον ανθρώπινο παράγοντα, που απουσιάζουν από τις παλαιότερες διαστημικές στολές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Axiom Space, Μάικλ Σουφρεντίνι.

Αν, λοιπόν, μια μέρα καταφέρουμε να ζήσουμε στο διάστημα, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κι ένα κατάστημα Prada κάπου εκεί γύρω.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ