Μπιλ Γκέιτς: Έδωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα κάστρο στη Βόρεια Ιταλία

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να σχεδιάζει να μετατρέψει το ακίνητο, γνωστό ως Castello di San Giorgio, σε ξενοδοχείο.
Μπιλ Γκέιτς: Έδωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα κάστρο στη Βόρεια Ιταλία

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο «βασιλιάς» του δικού του κάστρου. Ο συνιδρυτής της Microsoft αγόρασε το περίφημο Castello di San Giorgio στην περιοχή της Λιγουρίας στην Ιταλία έναντι περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε πρώτη η Il Secolo XIX.

Διαβάστε ακόμη: 10 celebrities που είναι (πολύ) πλουσιότεροι από ότι νομίζουμε

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, ο Γκέιτς αγόρασε το ιστορικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων Four Seasons, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να θέλει μετατρέψει το κτίριο σε πολυτελές θέρετρο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που μοιάζει με φρούριο, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης του, ωστόσο αργότερα εγκαταλείφθηκε. Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας Βρετανός διπλωμάτης το αγόρασε και το μετέτρεψε στην πολυτελή βίλα που βλέπουμε σήμερα. Το κτίσμα που είναι γνωστό και ως Κάστρο Πορτοφίνο, έχει έκταση 1.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει ακόμη και ανελκυστήρα που φτάνει απευθείας στην παραλία.

Εικόνα

Το Πορτοφίνο, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, αποτελεί εδώ και καιρό ένα δημοφιλές καταφύγιο για jetsetters, επιχειρηματίες και διασημότητες. Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana έχουν βίλες εκεί, ενώ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τζεφ Μπέζος και η Τζένιφερ Λόπες έχουν επισκεφθεί το πολύχρωμο ψαροχώρι. Παράλληλα, εκεί παντρεύτηκαν η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν και ο Τράβις Μπέικερ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς προσθέτει ένα ιταλικό ακίνητο στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2021, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του Γκέιτς, Cascade Investment, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα al-Waleed bin Talal σε μια συμφωνία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια, η Four Seasons ανέλαβε τη σύμβαση για ένα νέο θέρετρο στη Ρώμη, το οποίο θα βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό παλάτι του 17ου αιώνα, ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το οποίο θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ