Zenith Limited Edition Defy Extreme Carl Cox: Ένα ρολόι για 100 τυχερούς εμπνευσμένο από τα πικάπ του θρυλικού DJ

Η Zenith και ο θρυλικός DJ Carl Cox συνεργάστηκαν για ένα νέο ρολόι εμπνευσμένο από τα πικάπ. Το Limited Edition Defy Extreme Carl Cox κυκλοφορεί μόνο σε 100 μονάδες και προσφέρει την ευκαιρία στους αγοραστές του να γνωρίσουν τον ίδιο τον πρωτοπόρο της house μουσικής.
Zenith Limited Edition Defy Extreme Carl Cox: Ένα ρολόι για 100 τυχερούς εμπνευσμένο από τα πικάπ του θρυλικού DJ

Η Zenith συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Βρετανό DJ, παραγωγό και πρωτοπόρο της house μουσικής, Carl Cox, το 2020 για μια limited edition εκδοχή του ρολογιού Defy με κάσα άνθρακα, υποκαντράν δευτερολέπτων σε σχήμα δίσκου βινυλίου και έντονο κόκκινο λουράκι. Τρία χρόνια μετά, το δίδυμο επιστρέφει για μια δεύτερη συνεργασία: το ολοκαίνουργιο μοντέλο Defy Extreme Carl Cox είναι ένα ακόμη πιο τολμηρό ρολόι σε μια ακόμη πιο περιορισμένη σειρά μόλις 100 τεμαχίων.

Διαβάστε ακόμα: Excalibur Spider Revuelto Flyback Chronograph - Roger Dubuis και Lamborghini έφτιαξαν το supercar των ρολογιών

Για το Limited Edition Defy Extreme Carl Cox, η Zenith αντλεί έμπνευση από τρία συγκεκριμένα πικάπ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Cox. Το νέο ρολόι διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση κάσας με δίχρωμο συνδυασμό από ανοξείδωτο ατσάλι και κίτρινο χρυσό σε ματ φινίρισμα, κάτι που υιοθετείται πρώτη φορά για τη σειρά Defy Extreme.

Μια προσεκτική ματιά σε λεπτομέρειες όπως οι ματ κίτρινες χρυσές πινελιές στη δωδεκαγωνική στεφάνη και τα προστατευτικά των ωστηρίων φέρνει στο μυαλό το χρυσό βραχίονα της κεφαλής του πικάπ. Οι παραπομπές στα πιο αγαπημένα πικάπ του Cox εκτείνονται στο καντράν, όπου οι τρεις μαύροι μετρητές του χρονογράφου παίρνουν τη μορφή μικροσκοπικών δίσκων βινυλίου, με ομόκεντρες αυλακώσεις που αιχμαλωτίζουν και αντανακλούν το φως σαν να περιστρέφονται.

Στο ίδιο σημείο, το λεπτό κομμάτι είναι διακοσμημένο με ένα μοτίβο από τέλεια ευθυγραμμισμένες κουκκίδες που θυμίζουν το εφέ του στροβοσκοπίου που βρίσκεται στα πλαϊνά ενός από τα αγαπημένα πικάπ του Carl Cox. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η ένδειξη αποθέματος ισχύος στις δώδεκα η ώρα είναι διαμορφωμένη σαν διακόπτης on/off ενός πικάπ.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που η Zenith άντλησε έμπνευση γι’ αυτό το ρολόι από τα τρία πικάπ που βοήθησαν να κάνω το όνομά μου», ανέφερε ο Cox. «Όμορφα φτιαγμένο και με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια, το ρολόι είναι ένας ταιριαστός φόρος τιμής σε κάτι που έκανε τις πίστες να ζωντανεύουν σε όλο τον κόσμο από μια μάρκα που είναι γνωστή για τη δεξιοτεχνία της κίνησης. Ήθελαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερο».

A post shared by Zenith Watches (@zenithwatches)

Το Defy Extreme Carl Cox διατίθεται σε περιορισμένη σειρά μόλις 100 τεμαχίων και κοστίζει 32.400 ευρώ. Το νέο ρολόι είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από τον ιστότοπο της Zenith και σε μπουτίκ σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, οι αγοραστές του ρολογιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικά τον Carl Cox σε επιλεγμένες εκδηλώσεις.