Το πιο ακριβό διαμέρισμα της Στοκχόλμης είναι ένα πολυτελέστατο ρετιρέ 11 εκατομμυρίων ευρώ

Ένα πολυτελέστατο ρετιρέ 11 εκατ. ευρώ είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα στη Στοκχόλμη. Η κατοικία των 510 τετραγωνικών μέτρων στη μοντέρνα συνοικία Östermalm διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και έξι μπαλκόνια, καθώς και μια ιδιωτική ταράτσα στον τελευταίο όροφο.
Το πιο ακριβό διαμέρισμα της Στοκχόλμης είναι ένα πολυτελέστατο ρετιρέ 11 εκατομμυρίων ευρώ

Το πιο ακριβό διαμέρισμα που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην ανοιχτή αγορά στη Στοκχόλμη, με τιμή 130 εκατ. σουηδικές κορώνες (ή περίπου 11 εκατ. ευρώ), αποτελεί ίσως τον καλύτερο λόγο για να μετακομίσει κανείς στη Σουηδία. Το ανακτορικό ακίνητο των τεσσάρων υπνοδωματίων βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στο Östermalm, μια εύπορη γειτονιά γνωστή για τις μπουτίκ, τα εξαιρετικά εστιατόρια και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της.

Διαβάστε ακόμα: Λιονέλ Μέσι - Μόλις έγινε ιδιοκτήτης μιας νέας πολυτελούς βίλας στη Φλόριντα αξίας 10,8 εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με το Mansion Global, η συγκεκριμένη μονάδα έχει εμβαδόν 510 τετραγωνικών μέτρων με τα αντίστοιχα διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων στη γειτονιά να μην ξεπερνούν τα 355 τετραγωνικά μέτρα.

Το ρετιρέ περιλαμβάνει μεγαλοπρεπείς αίθουσες καθιστικού και τραπεζαρίας, με ξύλινη επένδυση στους τοίχους που φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων, μια άνετη βιβλιοθήκη και μια κάβα κρασιών με ελεγχόμενη θερμοκρασία έξω από την κουζίνα, η οποία μπορεί να χωρέσει έως και 1.600 μπουκάλια. Στις επιπλέον ανέσεις αναφέρονται ένα γυμναστήριο και αίθουσα προβολών.

Εικόνα

Οι λουσμένοι στο φως εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι από προσαρμοσμένες ελαιογραφίες και λεπτομέρειες εποχής, όπως περίτεχνα γύψινα διακοσμητικά. Λαμπεροί vintage πολυέλαιοι κυριαρχούν παντού, μαζί με μερικές kakelugn, τις παραδοσιακές σουηδικές σόμπες με πλακάκια που χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική θέρμανση των σπιτιών κατά τους μεγάλους σκανδιναβικούς χειμώνες.

Εικόνα

Μια πλειάδα ευρύχωρων δωματίων, ή όπως χαρακτηριστικά τα περιγράφει η αγγελία, μια «λεωφόρος», είναι βαμμένα σε διαδοχικές αποχρώσεις του χαρακτηριστικού μπλε του οίκου Tiffany και εκτείνονται συνολικά σε μήκος 40 μέτρων. Υπάρχουν έξι επιβλητικά μπαλκόνια, συν ένα deck στην ταράτσα, στοιχεία που δεν συναντώνται συχνά σε τόσο παλιά κτίρια.

Εικόνα

«Το συναντήσει κανείς βεράντα στον τελευταίο όροφο ενός διαμερίσματος αυτής της ηλικίας είναι σχεδόν αδύνατο», αναφέρει στο Mansion Global ο Niklas Berntzon, πράκτορας του μεσιτικού γραφείου Eklund Stockholm New York, το οποίο έχει αναλάβει την πώληση. «Είμαι στην επιχείρηση 27 χρόνια τώρα και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα σαν αυτό στην πόλη».

Εικόνα

Με την ίδια βεβαιότητα μπορούμε κι εμείς να σημειώσουμε πως με ένα τέτοιο διαμέρισμα, εύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να απαρνηθεί ακόμη και το σαγηνευτικό ελληνικό καλοκαίρι.